Spoznajte Renault Captur

Aktualno, Novosti

Danes Renault predstavlja nov model Captur, prvega urbanega križanca te znamke, ki bo prepoznaven, a vseeno kaže določene podobnosti z modelom Nissan Juke. Tekoče in uravnotežene poteze Renaulta Captur izražajo čvrst, ne pa tudi bahaški značaj. Njegova čvrsta in plemenita oblika je navdih našla v oblikovalski študiji Captur, po kateri je Renault povzel tako duh […]

Danes Renault predstavlja nov model Captur, prvega urbanega križanca te znamke, ki bo prepoznaven, a vseeno kaže določene podobnosti z modelom Nissan Juke.

Renault captur 2013Tekoče in uravnotežene poteze Renaulta Captur izražajo čvrst, ne pa tudi bahaški značaj. Njegova čvrsta in plemenita oblika je navdih našla v oblikovalski študiji Captur, po kateri je Renault povzel tako duh kot tudi njeno evokativno ime. Poteze novega Renaultovega križanca vzbujajo simpatijo, s strani pa zaradi močno naprej potegnjenega in položnega vetrobranskega stekla naredi poudarjeno dinamičen vtis. S kompaktno zunanjo obliko, večjo oddaljenostjo od tal, velikimi kolesi in zaščitnima obrobama pragov bo Captur kos vsem potrebam in izzivom na vsakodnevnih poteh.

Renault captur notranjost 2013Renault Captur bo možno prilagajati osebnim željam in okusom, izvirna paleta dvobarvnih izvedb karoserije pa zagotavlja kontrast med streho in stebrički v eni ter spodnjim delom karoserije v drugi barvi. Svojim kompaktnim meram navkljub (dolžina: 4,12 m) Renault Captur daje pristen občutek prostornosti in dobre bivalnosti, ki ga podkrepi močno naprej potegnjeno vetrobransko steklo, potrjujejo pa notranje mere.

Imenitno urejen in barvit prostor za potnike je topel in sproščujoč, ta prvi vtis pa okrepijo izbrani dodatki, ki kupcu omogočajo tudi osebno izbiro barv in vzorcev za razne notranje obloge.

Renault Captur je izdelan na isti konstrukcijski osnovi kot Novi Clio, čigar vozne lastnosti veljajo za vzor v segmentu B. Z bencinskimi in dizelskimi motorji, ki imajo najnovejše tehnologije Renaulta, bo med boljšimi v razredu tako po porabi goriva kot tudi po izpustu CO2, ki bo segal od komaj 96 g/km navzgor. Captur bodo izdelovali v Renaultovi tovarni Valladolid v Španiji, javno pa bo razkrit na mednarodni avtomobilski razstavi v Ženevi marca letos.

Od 5. marca naprej bodo uporabniki spleta lahko:
– novega Renaultovega urbanega križanca podrobno spoznali preko svojih računalnikov, tablic in pametnih telefonov,
– spremljali konferenco za novinarje na avtomobilski razstavi v Ženevi,
– spoznali knjigo, v kateri bo predstavljena geneza avtomobila,
– in sodelovali v natečaju “Captur the Day”.