Novo doma: Citroen C-Elysee

Aktualno, Novosti

Najcenejši model Attraction VTi 72 z ročnim menjalnikom vas bo stal 9.500 evrov, medtem ko osnovni dizel pa 11.800. Do konca leta naj bi na slovenske ceste zapeljalo 250 novih vozil.

C-Elysée je deležen vsega Citroënovega tehničnega in oblikovalskega znanja so potrdili na minuli slovenski predstavitvi vozila.

Oblikovalci modela C-Elysée so začeli s praznim belim listom. Linije so uravnotežene in zapeljive. C-Elysée lahko sicer lahko obleče 7 različnih karoserijskih odtenkov, ki jih glede na nivo izdelave povzdignejo še kromirani dodatki.

citroen c-elysee slovenija 2013

C-Elysée ima velike zunanje mere: 4,43 m v dolžino, 1,71 m v širino in 1,47 m v višino. Njegova medosna razdalja je 2,65 m. Tudi v kabini potniki občutijo eleganco in trdnost avtomobila. Armaturna plošča je razkošna in ima pred sovoznikom dekorativno okrasno letev, ki je izpeljana glede na nivo izdelave. Vsi materiali so bili izbrani tako, da prispevajo k elegantnemu značaju vozila, pa tudi k njegovi trpežnosti in enostavnemu vzdrževanju. Prostornost kabine ne gre v škodo prostornine prtljažnika: prostornina 506 litrov VDA je ena večjih v segmentu, a Škoda Rapid ponuja 550 litrov.

Širok izbor dodatkov omogoča strankam, da zunanjost vozila uredijo po lastnih zamislih z elegantnimi kromiranimi oblikovalskimi dodatki (z okviri za meglenke, z ohišji za zunanja ogledala, z ustjem izpušne cevi), da zaščitijo karoserijo (s prosojnimi ščitniki za odbijače in s stranskimi letvami) in notranjost (s preprogami ali zaščitami za prtljažnik iz širokega izbora) ter da ustvarijo več prostora za prtljago (s strešnimi drogovi ali prtljažniki). Kar zadeva multimedijsko opremo, delno vgrajeni navigacijski sistemi (brez vakuumskih držal ali vidnih kablov) poskrbijo za zanesljivo vodenje, avtoradio O’car, ki je inovativna rešitev za iPhone, pa omogoča pretvorbo in poslušanje glasbe, popolnoma varno in ob polnjenju Smartphona.

citroen c-elysee novo doma ritka 2013

Nekaj poudarkov o novem vozilu:
– nov bencinski motor iz družine PureTech, VTi 72, ki je posebej prilagojen za pogoje vožnje in goriva različnih držav, poraba od 5 l/100 km oziroma izpust CO2 116 g/km (pridružita se mu lahko 5-stopenjski ročni ali robotizirani ročni menjalnik)
– paleto bencinskih motorjev dopolnjuje novi motor VTi 115 z ročnim ali samodejnim menjalnikom
– trenutno edini dizelski motor pa je HDi 92, že preskušen motor, izdelan v več kot 6 milijonih primerkov, ki združuje cestne zmogljivosti (visok navor pri nizki vrtilni frekvenci) in obvladano porabo (4,1 l/100 km, 108 g CO2/km)
– vozilo ima lahko tudi serijsko ali opcijsko varnostno opremo, kot npr. ABS in ESP, ali pa do 4 varnostne blazine, klimo, regulator hitrosti in limitator
– nivoji opreme si sledijo od najmanjšega do največjega: Attraction, Seduction in Exclusive.

Najcenejši model Attraction VTi 72 z ročnim menjalnikom vas bo stal 9.500 evrov, medtem ko osnovni dizel pa 11.800. Do konca leta naj bi na slovenske ceste zapeljalo 250 novih vozil.