Zadnji svoje vrste

Aktualno

Z novim A6 se končuje obdobje športnika RS6, zato so pri Audiju za slovo pripravili zmogljivejšo različico plus, ki je naposled presekala z omejitvijo hitrosti pri 250 km/h. Športnik, ki bo na voljo le kot…

Z novim A6 se končuje obdobje športnika RS6, zato so pri Audiju za slovo pripravili zmogljivejšo različico plus, ki je naposled presekala z omejitvijo hitrosti pri 250 km/h. Športnik, ki bo na voljo le kot avant, jih namreč zmore kar 280, predstavili pa so ga na avtosalonu v Leipzigu.

V8 z dvema turbinskima polnilnikoma za razliko od dosedanjih 450 zmore 480 KM, zaradi nevarnosti pregretja pa so inženirji namestili dva dodatna manjša hladilnika. Največji navor, ki je na voljo med 1.950 in nekoliko višjimi 6.000 vrt/min, ostaja s 560 Nm nespremenjen. Kaj to pomeni v praksi? Nič drugega kot fantastične zmogljivosti: 4,6 s do stotice in 17,3 s do dvakrat tolikšne hitrosti. Za ustavljanje skrbijo preluknjane kolutne zavore, ki se skrivajo za 19-palčnimi aluminijastimi kolesi s petimi prečkami, po želji pa vam audija na rovaš boljše lege na cesti in športnejšega izgleda znižajo za dodatnih 10 mm. Audija RS6 plus bodo izdelali v omejeni seriji 999 primerkov, za ceno dobrih 100.000 evrov pa ga bodo kupci lahko izbrali s paketi opreme blue, silver ali black cognac.