Aktivni tempomat – več varnosti in udobja

Novosti

Aktivni tempomat oziroma sistem za samodejno uravnavanje varnostne razdalje in vzdrževanje nastavljene hitrosti je učinkovit vozniški pripomoček, s katerim je vožnja varnejša in udobnejša.

Namenjen je predvsem uporabi na avtocestah in magistralnih cestah, kjer je ob višjih potovalnih hitrostih še toliko bolj pomembno, da je med vozili ustrezna varnostna razdalja. Jure Gregorčič piše o tem, kako vam lahko ob pravilni uporabi aktivni tempomat olajša vožnjo.

Brez varnostne razdalje ni varnega prometa

Ustrezna varnostna razdalja je ključnega pomena za varno vožnjo. Njeno neupoštevanje  lahko povzroči eno najbolj pogostih in žal tudi najhujših prometnih nesreč – nalet. Na slovenskih avtocestah se je zgodilo že kar nekaj zelo hudih verižnih naletov velikega števila vozil, ki so poleg ogromne škode zahtevali tudi življenja.

Pri rekonstrukcijskih analizah tovrstnih nesreč so strokovne študije pokazale, da bi se lahko hudim verižnim trčenjem povsem izognili, če bi vozniki upoštevali hitrostne omejitve oziroma prilagodili hitrost vožnje  razmeram na cesti in uporabljali sodobne varnostne vozniške pripomočke. Med te poleg sistema za preprečevanje naleta spada tudi aktivni radarski tempomat.

Aktivni tempomat ni avtopilot

Uporaba aktivnega tempomata močno zmanjšuje tveganje, da bi vozniki zaradi neupoštevanja ali nepravilne ocene varnostne razdalje glede na hitrost vožnje povzročili prometno nesrečo. Radar in kamera namreč nikoli nista utrujena, čustveno prizadeta ali zmedena.

A novejši avtomobili z vsemi aktivnimi varnostnimi pripomočki postajajo vse bolj kompleksni, zato morate za pravilno in varno uporabo tovrstnih pripomočkov natančno vedeti, kaj zmorejo in česa ne.

Predvsem pa ne smete ignorirati varnostnih sporočil oziroma simbolov, ki vam jih avtomobil pošlje na informativni zaslon med vožnjo ali ob zagonu vozila. Morebitne motnje v delovanju tempomata zaradi okvare ali vremenskih vplivov nadzorna enota avtomobila nemudoma sporoči vozniku.

Poleg tega se morate zavedati, da je aktivni radarski tempomat še vedno le vozniški pripomoček in z njim avto nikakor ne postane samovozeče vozilo.

Sistem za samodejno uravnavanje varnostne razdalje v sodelovanju s sistemom proti naletu, sistemom za nadzor smeri znotraj meja voznega pasu in sistemom za nadzor mrtvih kotov omogoča “šele” drugo stopnjo avtonomne vožnje. To pomeni, da ste za vožnjo še vedno v celoti odgovorni vi kot voznik, avto pa vam pri tem pomaga s samodejnim zaviranjem in pospeševanjem ter delnimi popravki smeri na volanu.

Vklop stikala radarskega tempomata nikakor ne smete razumeti kot vklop “avtopilota” oziroma prenosa vozniških nalog in odgovornosti na umetno inteligenco. 

Kaj vse zmore vaš aktivni tempomat in kako točno deluje? Nadaljujte z branjem. >>