30 let Peugeota in Roland-Garrosa

Aktualno, Zgodovina

Leta 1984 se je z vstopom Peugeota v naselje VIP začelo sodelovanje med znamko Peugeot in francosko teniško organizacijo Fédération Française de Tennis. Letos praznujejo 30. obletnico sodelovanja. Že ob otvoritvi letošnjega francoskega mednarodnega prvenstva Roland-Garros 2014, ki poteka od 25. maja do 8. junija, bo Peugeot, partner in uradni prevoznik, pripravil več kot 200 […]

Leta 1984 se je z vstopom Peugeota v naselje VIP začelo sodelovanje med znamko Peugeot in francosko teniško organizacijo Fédération Française de Tennis. Letos praznujejo 30. obletnico sodelovanja.

Že ob otvoritvi letošnjega francoskega mednarodnega prvenstva Roland-Garros 2014, ki poteka od 25. maja do 8. junija, bo Peugeot, partner in uradni prevoznik, pripravil več kot 200 vozil, s katerimi bo vse dni skrbel za prevoz tekmovalcev, pomembnih gostov (VIP) in javnosti.

Letos se bo na peščenem igrišču predstavil Peugeot 208, novi član posebne serije Roland-Garros

Od leta 1984, ko se je Peugeot pridružil turnirju, sta Peugeot in Roland-Garros redno obnavljala svoje obojestransko zaupanje. Partnerstvo se je zelo hitro širilo in Peugeot je bil kmalu deležen velike izpostavljenosti na igriščih po zaslugi oglasnih panojev, ki so ga prikazovali kot najpomembnejšega partnerja turnirja.
Tržna znamka se predstavlja tudi na glavni ulici, kjer razstavlja del svojega izbora posebne serije Roland-Garros, ki letos obsega avtomobil Peugeot 208 Roland-Garros, električno kolo AE21 Roland-Garros in trikolesni skuter Metropolis Roland-Garros.

PEUG_RG_30ANS_QPosebne serije Peugeot Roland-Garros

Leta 1989 je Peugeot predstavil prva vozila s podpisom Roland-Garros, in sicer 205 in karavan 405. V naslednjih 25 letih so bile vse posebne serije oblikovane v sodelovanju z organizacijo Roland-Garros. Modeli in oblike karoserije so izbrani v skladu z podobo teniškega športa in še posebej tekmovanja Roland-Garros.
Leta 2014 bosta partnerstvo zastopala Peugeot 208 in Peugeot 308 CC, dva modela evropske izdelave, ki sta naprodaj po številnih državah. Od leta 2012 tudi Kitajci proizvajajo in prodajajo vozila iz posebne serije Roland-Garros. Letos bo ta čast doletela limuzino Peugeot 508 in Peugeot 3008. V Latinski Ameriki bodo za to priložnost že drugo leto zapored izdelali in tržili limuzino Peugeot 308 Roland-Garros.