Po srečnem razpletu Rok Turk do drugega mesta na rallyju Saturnus

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Ta vikend je v Ljubljani in okolici potekal 37. rally Saturnus, v boj za čimboljšo uvrstitev pa sta se podala tudi Rok Turk s sovoznikom Enejem Ložnarjem. S Peugeotom 208 R2 sta uspešno opravila z malce več kot 147 kilometrov hitrostnih preizkušenj vzhodno od Ljubljane – Janče, Metnaj in Višnja gora so bile tri hitrostne […]

Ta vikend je v Ljubljani in okolici potekal 37. rally Saturnus, v boj za čimboljšo uvrstitev pa sta se podala tudi Rok Turk s sovoznikom Enejem Ložnarjem. S Peugeotom 208 R2 sta uspešno opravila z malce več kot 147 kilometrov hitrostnih preizkušenj vzhodno od Ljubljane – Janče, Metnaj in Višnja gora so bile tri hitrostne preizkušnje, ki so posadke čakale v soboto.

Najprej se je Turk z Janijem Trčkom in Asjo Zupanc izmenjaval na mestih od 3. do 5.

Najprej se je Turk z Janijem Trčkom in Asjo Zupanc izmenjeval na mestih od 3. do 5.

Po petkovem superspecialu v Stožicah pred velikim številom gledalcev, sta Rok in Enej v soboto dopoldan bila boj za 3. mesto v državnem prvenstvu Slovenije. Potem, ko so se z Janijem Trčkom in Asjo Zupanc izmenjavali na mestih od 3. do 5., so popoldanske hitrostne preizkušnje prinesle težave za tekmece. Najprej je na šesti hitrostni preizkušnji od skupno osmih zaradi tehničnih težav odstopil Jani Trček, nato pa so tehnične težave v odstop prisilile tudi Asjo Zupanc. Tako sta bila Rok in Enej pred zadnjo hitrostno preizkušnjo na 3. mestu, potem pa je smola s predrto gumo Aljoši Novaku preprečila, da bi rally končal na 2. mestu, ki ga je po menjavi gume na sami hitrostni preizkušnji moral prepustiti Roku.

Rok in Enej sta bila pred zadnjo hitrostno preizkušnjo na 3. mestu

Turk je na koncu reli končal kot 2. v slovenskem državnem prvenstvu

“Užival sem v bojih za sekunde s tekmeci, a tokrat so imeli smolo s tehničnim težavami in sva na koncu z Enejem osvojila odlično 2. mesto za državno prvenstvo Slovenije ter skupno 6. mesto na rallyju Saturnus. S svojim nastopom in delom celotne ekipe sem zelo zadovoljen, hvala vsem za trud in pa seveda hvala tudi številnim navijačem, ki so naju spodbujali ob progi” se je novih točk za državno prvenstvo v cilju veselil Rok.

Na Saturnusu sta Turk in Ložnar ponovno poskrbela za atraktivne vožnje

Na Saturnusu sta Turk in Ložnar ponovno poskrbela za atraktivne vožnje

Naslednji rally za državno prvenstvo bo Rally Velenje, 13. in 14. junija.


Luka Gregorič

Luka Gregorič

Luka je del ustvarjanja zgodbe Avto.Over.Net od leta 2014. V življenju rad sprejema izzive in ustvarja dobre zgodbe. Ceni inovativnost in kreativnost. Pohvali se lahko s prestižno zmago v karting-dvoboju proti uredniku, obenem pa trdi, da najlepše v uredništvu izvede obrat z ročno zavoro. :)

Sorodne vsebine