15-letnica podjeta Citroën Slovenija

Aktualno

Pred dvema letoma je znamka Citroën praznovala 90 let, letos avgusta pa podjetje Citroën Slovenija praznuje 15-letnico delovanja podružnice družbe Automobiles Citroën S.A. V zadnjih 15 letih je Citroën doživel velik uspeh v Sloveniji. V tem odbobju je znamka skupaj…

Pred dvema letoma je znamka Citroën praznovala 90 let, letos avgusta pa podjetje Citroën Slovenija praznuje 15-letnico delovanja podružnice družbe Automobiles Citroën S.A.

 
3D35769C-40DF-11E0-9B59-95C465B94067V zadnjih 15 letih je Citroën doživel velik uspeh v Sloveniji. V tem obdobju je znamka skupaj s svojo mrežo močno okrepila svoj položaj, tako da je danes ena najmočnejših in priznanih blagovnih znamk v Sloveniji. V tem času se je 75 tisoč kupcev odločilo za nakup novega Citroënovega avtomobila, med njimi je tudi veliko takih, ki so v tem obdobju kupili celo več avtomobilov Citroën. Tržni delež je z le 1,7 odstotka zrasel na osem odstotkov, svoj višek pa je doživel leta 2006, ko so obvladovali kar 9,1 odstotka trga.
 
K temu uspehu sta pripomogla izbor privlačnih in inovativnih vozil po zelo konkurenčnih cenah ter sposobnost mreže pri zagotavljanju kar največjega zadovoljstva strank. V dobršni meri je k tolikšni uspešnosti podjetja pripomogla tudi kakovost izdelkov, ki utelešajo napredek pri udobnosti vožnje in pri dinamičnosti vozil. Navedene kakovostne značilnosti so plod politike, ki spodbuja ter s tem predvideva in udejanja pričakovanja kupcev.