Znanih vseh 600 lokacij, kjer bo potekal maraton nadzora hitrost

Zanimivosti

V četrtek, 21. aprila, bo med 6. in 18. uro na več kot 600 lokacijah po vsej Sloveniji potekal maraton nadzora hitrosti. Predstavniki Policije opozarjajo, da vozite previdno in prilagodite hitrost vožnje tako predpisom kot razmeram na cesti.  Ta akcija spada po okriljem Tispola, ki vodi vseevropsko akcijo Hitrost. Namen maratona nadzora hitrosti je znižati hitrost na slovenskih […]

V četrtek, 21. aprila, bo med 6. in 18. uro na več kot 600 lokacijah po vsej Sloveniji potekal maraton nadzora hitrosti. Predstavniki Policije opozarjajo, da vozite previdno in prilagodite hitrost vožnje tako predpisom kot razmeram na cesti. 

Ta akcija spada po okriljem Tispola, ki vodi vseevropsko akcijo Hitrost.

Namen maratona nadzora hitrosti je znižati hitrost na slovenskih cestah in zmanjšati število smrtnih žrtev, hudo in lahko telesno poškodovanih zaradi prometnih nesreč.

Policisti so zapisali še, da:

Znižanje povprečne hitrosti v naseljih za samo 1 km/h bi pomenilo zmanjšanje prometnih nesreč za približno 4 %, znižanje povprečne hitrosti za 1 km/h zunaj naselja pa bi pomenilo zmanjšanje števila prometnih nesreč zaradi hitrosti za približno 2 %.

Vozite varno, pazite na kulturo vožnje in ne pozabite preveriti lokacije v vaši bližini.