Nova Toyota Prius prejela pet zvezdic na preizkusu varnosti Euro NCAP

Zanimivosti

Popolnoma nova Toyota Prius si je na preizkusu varnosti neodvisne organizacije Euro NCAP zagotovila oceno pet zvezdic.  Toyotine nenehne izboljšave varnostnih tehnologij so pomagale Priusu izpolniti strožje širše kriterije Euro NCAP, ki ne zajemajo samo tega, kako so potniki v vozilu in pešci zaščiteni v resničnih nezgodah, pač pa tudi kakovost in obseg priložene varnostne […]

Popolnoma nova Toyota Prius si je na preizkusu varnosti neodvisne organizacije Euro NCAP zagotovila oceno pet zvezdic. 

Toyotine nenehne izboljšave varnostnih tehnologij so pomagale Priusu izpolniti strožje širše kriterije Euro NCAP, ki ne zajemajo samo tega, kako so potniki v vozilu in pešci zaščiteni v resničnih nezgodah, pač pa tudi kakovost in obseg priložene varnostne opreme.

Novi Prius je dosegel odličnih 92 odstotkov pri skupni oceni zaščite odraslih potnikov; 82 odstotkov pri oceni varnosti otrok; 77 odstotkov pri oceni varnosti pešcev in 85 odstotkov pri oceni pomožnih varnostnih sistemov.

V svojem poročilu so pri Euro NCAP pohvalili novi Prius za osvojeno največje možno število točk na preizkusu bočnega trčenja, kjer se ponaša z »dobro zaščito na vseh kritičnih točkah karoserije«, in za največje možno število točk za delovanje sistema avtonomnega zaviranja v sili. Ta varnostna funkcija je del sistema za zaznavanje nevarnosti trčenja in lahko zazna pešce ter vozila na poti vožnje ter se odzove nanje.

Sistem za zaznavanje nevarnosti trčenja je del paketa aktivnih varnostnih tehnologij Toyota Safety Sense in je skupaj z radarskim tempomatom s funkcijo sledenja pri polni hitrosti, sistemom opozarjanja na zapustitev voznega pasu s funkcijo pomoči pri krmiljenju, samodejnim vklopom/izklopom žarometov z dolgim snopom in sistemom za zaznavanje prometnih znakov serijsko vgrajen v vse nove modele Priusa. Na voljo so tudi dodatni radarsko nadzorovani sistemi, vključno s sistemom za nadzor mrtvih kotov in sistemom opozarjanja na prečkanje prometa za vozilom.

Novi Prius, ki so ga predstavili v začetku leta, je največji napredek naredil na področju porabe goriva in oddajanja izpustov.