Zmaga za Audi na dirki 24 ur Dubaja

Aktualno, Avtomobilizem, KHD, Šport

Ekipa Audi Sport je začela sezono 2016 z odličnim rezultatom. Vozniki Alain Ferté, Stuart Leonard, Michael Meadows in Laurens Vanthoor (FRA, VB, VB, BEL) so v novem dirkalniku Audi R8 LMS slabili prvo zmago na dirki 24 ur Dubaja.  Dirkalnik, ki je razvit iz serijskega avtomobila in je bil ekipam v dirkalno rabo predan konec leta 2015, […]

Ekipa Audi Sport je začela sezono 2016 z odličnim rezultatom. Vozniki Alain Ferté, Stuart Leonard, Michael Meadows in Laurens Vanthoor (FRA, VB, VB, BEL) so v novem dirkalniku Audi R8 LMS slabili prvo zmago na dirki 24 ur Dubaja. 

Dirkalnik, ki je razvit iz serijskega avtomobila in je bil ekipam v dirkalno rabo predan konec leta 2015, je bil zelo uspešen že v v kvalifikacijah. V prvi vrsti startne kolone, ki je štela kar 98 dirkalnikov, sta se znašla kar dva tovrstna dirkalnika. Audi je na sami dirki vodil kar 517 od 588 krogov in si med dirko 22-krat izmenjal vodstvo. Zmagovalni dirkalnik ekipe Belgian Audi Club WRT je vodstvo prevzel v 15. uri dirke in ga obranil do samega konca. Dirko je ekipa zaključila s petimi krogi prednosti pred najbližjimi zasledovalci.

Za belgijsko ekipo je to naslednji velik uspeh – po zmagah na dirki 24 Nürburgringa (Nemčija) in 12 ur Sepanga (Malezija) v letu 2015.