Zmaga Roka Turka med dirkalniki na sprednji pogon na rallyju Opatija

Avtomobilizem, Reli, Šport

Prvomajski prazniki so bili za ekipo Roka Turka nadvse aktivni, saj so se udeležili rallyja Opatija, da ohranijo tekmovalno formo tudi med daljšim premorom med dirkami za evropsko prvenstvo. Že petkov krajši, a deževen uvod z dvema hitrostnima preizkušnjama je napovedal, da sta tudi tokrat Rok in sovoznica Blanka Kacin štartala na najvišja mesta, saj […]

Prvomajski prazniki so bili za ekipo Roka Turka nadvse aktivni, saj so se udeležili rallyja Opatija, da ohranijo tekmovalno formo tudi med daljšim premorom med dirkami za evropsko prvenstvo. Že petkov krajši, a deževen uvod z dvema hitrostnima preizkušnjama je napovedal, da sta tudi tokrat Rok in sovoznica Blanka Kacin štartala na najvišja mesta, saj sta na nočni hitrostni preizkušnji v zahtevnih razmerah postavila najhitrejši čas med vsemi posadkami, tudi tistimi z dirkalniki s pogonom na vsa štiri kolesa.

Opa-3931

Sobotni del rallyja sta s svojim Peugeotom 208 R2 začela odločno, ponovno tudi postavila najhitrejši čas na eni izmed hitrostnih preizkušenj ter bila na vseh med najhitrejšimi tremi posadkami dirkalnikov s pogonom na sprednji par koles. Na koncu dneva na cilju v centru Opatije, po 110 kilometrih dirkanja in boja s sekundami,je to pomenilo odličen in zaslužen rezultat – 3. mesto v skupni razvrstitvi rallyja in zmago v razredu dirkalnikov s pogonom na sprednji par koles.

Opa-1479

“Užival sem v borbi vse od štarta pa do cilja, bilo je nadvse razburljivo, spreminjajoče se vremenske razmere pa so vse skupaj še dodatno popestrile. Pravilna izbira gum v trenutnih razmerah, odlično delovanje dirkalnika, izvrstno delo celotne ekipe in dosegli smo super rezultat, seveda se vsi skupaj veselimo uspeha!” se je po končanem rallyju zmage v svojem razredu veselil Rok.

Opa-4586 (1)

Kako sta Rok in Blanka v temi in dežju dosegla najhitrejši čas na drugi hitrostni preizkušnji, si lahko ogledate v videu: