Za Božička je Sir Alex Ferguson prejel Chevrolet Volta

Aktualno

Sir je v okviru sporazuma nogometnega kluba s proizvajalcem avtomobilov postal lastnik Chevroleta Volta, električnega vozila, s podajlšanim dosegom. Volt lahko prevozi do 50 milj brez emisij in praktično v tišini, preden se vklopi vgrajeni generator, ki vožnjo podaljša za dodatnih 300 milj.

Sir Alex je v okviru partnerskega sporazuma nogometnega kluba z globalnim proizvajalcem avtomobilov postal lastnik Chevroleta Volta, električnega vozila, s podajlšanim dosegom.

2EC44422-5009-11E2-B74D-E7A465B94067
 
Alex Ferguson, trener kluba Manchester United, je povedal: “Menim, da je Volt absolutno fenomenalen. Prijatelj iz ZDA je imel takega in ni nehal govoriti o njem, zato sem ga ob priložnosti preizkusil, saj gre resnično za avtomobil prihodnosti. Zelo sem zadovoljen z njim.”
 
Chevrolet Volt je na voljo na največjih evropskih avtomobilskih trgih in je poleg mnogih drugih prejel prestižno nagrado evropskega avtomobila leta 2012. Volt lahko prevozi do 50 milj (80 kilometrov) s polno napolnjenostjo z električno energijo, ki je shranjena v litij-ionski bateriji z zmogljivostjo 16,5 kWh. Ko se Voltova baterija izprazni, se vklopi bencinski generator, ki doseg vožnje podaljša za dodatnih 300 milj (500 kilometrov) pri polnem rezervoarju.
 
Lastniki vozila Chevrolet Volt v ZDA so skupno prevozili več kot 100 milijonov milj  izključno na elektriko (približno 160 milijonov km), odkar je vozilo bilo prvič predstavljeno pred dvema letoma. 
 
Povprečni lastnik Volta več kot 65 odstotkov časa prevozi v električnem načinu, tako kot je bil avtomobil zasnovan, bencinski generator pa uporablja samo za daljše vožnje.  Z rednim polnjenjem lastniki Volta prevozijo približno 900 milj (1.448 km), ali mesec in pol, med polnjenji z gorivom. 
 
Chevrolet je trenutno uradni avtomobilski partner nogometnega kluba Manchester United in bo pokrovitelj klubskih dresov začenši s sezono 2014/2015.
 
Številni igralci in drugi člani osebja bodo prav tako prejeli vozila Chevrolet v okviru partnerskega sporazuma med klubom in družbo General Motors. Ti vključujejo nekdanjega svetovnega prvaka in legendo kluba Manchester United, Sira Bobbyja Charltona, ki je prejel sedemsedežno Chevrolet Captivo.