Vivaro dosegel mejnik pol milijona izdelanih vozil

Aktualno

Vivaro je postavil zgodovinski mejnik za Oplove dostavnike. Avgusta 2011 je namreč iz tovarne Luton v Angliji zapeljal že 500.000. Vivaro, ki je na voljo kot furgon, kombi, mini avtobus in različica s platformo za najrazličnejše nadgradnje, je za dosego…

Vivaro je postavil zgodovinski mejnik za Oplove dostavnike. Avgusta 2011 je namreč iz tovarne Luton v Angliji zapeljal že 500.000.

 
4A5058F0-E9C8-11E0-9D4B-F48865B94067Vivaro, ki je na voljo kot furgon, kombi, mini avtobus in različica s platformo za najrazličnejše nadgradnje, je za dosego polovice milijona izdelanih enot potreboval približno deset let.
 
»Povpraševanje po Opel Vivaru je zelo veliko po vsej Evropi. Z vsestranskostjo, veliko uporabnostjo in gospodarnostjo je namreč eden najbolj priljubljenih dostavnikov v Evropi,« je dejal Alain Visser, podpredsednik Opla za prodajo, marketing in poprodajo, ob tem, ko je dostavnik dosegel pomemben mejnik v izdelavi.
 
Izjemnost vozila potrjujejo tudi prodajne številke, saj drži Vivaro z letno prodajo nad 70.000 vozil, skorajda desetodstoten tržni delež.

Iztok Franko

Iztok Franko

Nekdanji urednik portala Avto.Over.Net deluje na področju avtomobilističnega novinarstva že vse od leta 2005. V svoji karieri je preizkusil že preko tisoč različnih avtomobilov. Najraje pa, kot pravi, sede v dirkalnike. V posebno čast si šteje, da je uspel dirkati proti asom svetovnega kova kot sta Fernando Alonso in Pedro De La Rosa... Trenutno živi in dela v Dubaju.

Sorodne vsebine