V soboto s terenci po pesku

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

V gramoznici Bistrica pri Naklem bo v soboto, 10. marca, adrenalinska prireditev za ljubitelje vožnje po brezpotjih. Čez slaba dva dneva se bodo na peščenih površinah gramoznice v Bistrici pri Naklem v boj s časom in brezpotjem…

V gramoznici Bistrica pri Naklem bo v soboto, 10. marca, adrenalinska prireditev za ljubitelje vožnje po brezpotjih.

 
Čez slaba dva dneva se bodo na peščenih površinah gramoznice v Bistrici pri Naklem v boj s časom in brezpotjem pognali ljubitelji sukanja volana terenskih avtomobilov. Podjetje Boltez d.o.o. iz Kranja v sodelovanju z Občino Naklo pripravlja Slovenija OffRoad 2012, tekmovalne vožnje s terenskimi avtomobili in testne vožnje, ter pester spremljajoči program. Prireditev ima za sabo že nekajletno tradicijo, leta 2004 so jo prvič pripravili na poligonu ob brniškem letališču, nato pa vse do leta 2008 v gramoznici Bistrica.
 
06222014-68F3-11E1-8A27-B74F66B94067»Namen prireditve ni samo tekmovanje in prikaz vozniških veščin in zmogljivosti terenskih vozil, ampak tudi prikaz varne terenske vožnje v okolju, kjer je to dovoljeno. Seveda je oboje atrakcija za ljubitelje voženj po brezpotjih in k ogledu prireditve želimo privabiti kar čim večje število gledalcev, zato smo poleg hitrostnih preizkušenj in težavnostne preizkušnje, pripravili tudi pester spremljajoči program,« je ob predstavitvi povedal glavni organizator Iztok Boltez»V Občini Naklo podpiramo takšne prireditve, saj smo zadovoljni, da se v našem kraju dogaja kaj zanimivega, saj to povečuje prepoznavnost občine, Tudi zato smo se odločili, da bomo pomagali pri organizaciji Slovenija OffRoada 2012,« je dejala direktorica občinske uprave Občine Naklo Silvana Markič.
 
Tekmovalne proge bodo zakoličili prekaljeni inštruktorji terenskih voženj pod vodstvom Janeza Marolta, ki obljublja, da voznikom ne bo manjkalo izzivov, zlasti na težavnostni preizkušnji.
 
Udeležbo na prireditvi je med drugim napovedal puščavski lisjak Miran Stanovnik, posebna atrakcija pa bo tovarniška ekipa gumarskega proizvajalca BF Goodrich, ki je z Oplom Antaro nastopila na letošnjem reliju Dakar.
 
Organizatorji pričakujejo udeležbo približno sto ekip na obeh hitrostnih preizkušnjah in trideset na težavni progi, kjer bo omogočena vožnja posebej prirejenim terenskim avtomobilom. Sobotni spektakel se bo začel že v zgodnjih jutranjih urah in bo trajal vse do popoldneva. Najboljše čakajo pokali in bogate nagrade.
 
183917E4-68F3-11E1-A364-B74F66B94067
 
Poleg tekmovalnih voženj, bo prireditev zaznamoval tudi bogat spremljajoči program. Obiskovalci bodo lahko v spremstvu inštruktorjev preizkusili zmogljivosti terenskih vozil Nissan, za ogled in preizkus bodo tudi štirikolesniki Can-Am, čas med hitrostnimi preizkušnjami pa bo s svojimi atraktivnimi skoki s štirikolesnikom popestril Aleš Rozman. Sposobnosti svojih intervencijskih vozil bodo predstavili tudi gasilci Gasilsko reševalne službe Kranj in policijska enota.
  
Tako kot v prejšnjih letih, je ogled prireditve brezplačen, organizatorji pa pričakujejo, da se bo zbralo okoli tri tisoč obiskovalcev, ki bodo lahko uživali v adrenalinskih vožnjah.