Turk potrdil naslov evropskega prvaka

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Rok Turk in Enej Ložnar Kranjc sta na reliju Du Valais v Švici potrdila naslov evropskih pokalnih prvakov v razvrstitvi dvokolesno gnanih dirkalnikov in dosegla svoj največji uspeh v karieri. Švicarski reli je bila letošnja zadnja preizkušnja v evropskem…

Rok Turk in Enej Ložnar Kranjc sta na reliju Du Valais v Švici potrdila naslov evropskih pokalnih prvakov v razvrstitvi dvokolesno gnanih dirkalnikov in dosegla svoj največji uspeh v karieri.

 
B96D3D32-032E-11E1-9641-8E5966B94067Švicarski reli je bila letošnja zadnja preizkušnja v evropskem prvenstvu. Turk in Ložnar Kranjc sta bila že pred relijem favorita za naslov pokalnih prvakov, na zelo težkem reliju pa sta to tudi potrdila. Turk je bil sicer s Peugeotom 207 R3T v skupni razvrstitvi relija uvrščen na 18. mesto.
 
“Za nama z Enejem je zelo težak reli in zelo sva zadovoljna, da se je vse skupaj tako izteklo. Po število odstopov lahko vidimo, da je bil reli za material zelo naporen. To ni bil klasičen asfaltni reli, saj sta bili dve hitrostni preizkušnji povsem blatni. Kar hitro sem prišel do lepe prednosti pred Vergnanom, zato je bilo pozneje težko ujeti pravo hitrost in pravi ritem. Na srečo nama je uspelo, pri tem uspehu pa gredo zahvale družini in celotni ekipi. Če so moji izračuni pravilni, se nama nasmiha tudi šesto mesto v skupni razvrstitvi evropskega prvenstva,” je bil v cilju relija zadovoljen Turk.
 
foto: Uroš Modlic