Citroen C4 HDi 150 Exclusive

Citroën, Testi

Konec meseca septembra 2011 smo imeli na testu kombilimuzino Citroen C4 HDi 150 Exclusive z 2,0-litrskim turbodizelskim pogonskim agregatom in 6-stopenjskim ročnim menjalnikom. Vsa vprašanja v zvezi s tem avtomobilom ste lahko postavili…

F82495D6-F50D-11E0-8146-83A166B94067Citroën C4, nove generacije, je avtomobil z mnogo več udobja in ponujene opreme, kot je bil predhodnik. Ne želi konkurirati le navadnim avtomobilom spodnjega srednja razreda, temveč še posebej tistim, ki se ponašajo z mnogo napredne tehnologije in bogato opremljenostjo.

 
Na pogled je novi C4 vsekakor bolj umirjene oblike, kot prejšnja generacija. S številnimi uporabljenimi elementi, kot so velik logotip na maski vozila, pa so francoski oblikovalci poskrbeli, da vsakdo prepozna, da gre za pravega Citroëna. Zunanje organske oblike nakazujejo, da gre v prvi meri za avtomobil, ki želi razvajati z udobjem, kar se potrdi že v prvem stiku z notranjostjo.
 
Potniškemu prostoru so zagotovo francoski inženirji med konstruiranjem namenili največ časa, kar bo najbolj cenil voznik. Celotna armaturna plošča je naravnana k vozniku, ki ima tako dober pregled nad podatki pred seboj, kot tudi dostop do gumbov za opravljanje klimatske naprave ali radia. Volanski obroč ni več na voljo s fiksno sredino, ki se očitno ni prijela, a še vedno razpolaga s številnimi gumbi katerih pozicije se mora voznik privaditi.
 
Udobje C4 se hitro prepozna v mehkem podvozju, ki dobro pobira neravnine in odlični zvočni izolaciji prisotni tudi pri višjih hitrostih. Kupci tega avtomobila pa bodo gotovo opazili še kvalitetne izbrane materiale, ki dajejo občutek trajnosti. Vse pogosteje so pri novih avtomobilih prisotni črički, ki jih v C4 med testom ni bilo zaznati. Trije potniki zadaj bodo sedeli velikosti avtomobila primerno, s čimer C4 ne izstopa med konkurenco.
 
Prednja sedeža sta bila v primeru testnega C4 opremljena z možnostjo masaže, kar smo pred leti spoznali pri takrat novem C5. Ta funkcija sodi serijsko v opremo Exclusive. Masiranje je najintezivnejše v ledvenem delu in predvsem namenjeno, da med dolgo vožnjo mišice ne zakrknejo. Kdor si želi prave masaže naj raje pokliče kakšno tajsko masersko. Udobna prednja sedeža bosta potnika cenila po udobnosti. V primeru hitrejše vožnje skozi zavoje pa bosta pogrešala malo več bočne opore. No, saj že podvozje ni prilagojeno zelo dinamični vožnji, medtem ko je 110 kW dizelski pogonski agregat povsem spodoben z močjo.
 
0A0C5B08-0251-11E1-9725-8E5966B94067
 
Kljub temu, da že omenjeni pogonski agregat ponuja veliko moči in tudi navora, 340 Nm, je le ta uporaben v največji meri pri pospeševanjih na avtocesti. Potovanje s takšnim C4 je zato prav uživaško-udobno. V spodnjem območju vrtljajev prve in druge prestave je C4 s HDi 150 motorjem izjemno močan, kolesa pa bi se najraje zavrtela v prazno, kar ne dopustijo elektronski varnostni sistemi. Vse nadaljne prestave so daljše in namenjene k varčni vožnji. V normalni kombinirani vožnji tako povprečna praba znaša približno med 6,2 in 6,5 litri dizelskega goriva na sto prevoženih kilometrov.
 
Med številnimi uporabnimi pripomočki velja izpostaviti tempomat, ki ima možnost izbiranja prednastavljenih hitrosti ter sistem za merjenje dolžine razpoložljivega parkirna mesta (podoben sistem je bil prisoten tudi pri testni Nissan Micri, tema na forumu: Na testu Nissan Micra 1.2 Acenta City). Takšen C4, kakršen je testen, stane dobrih 25 tisoč evrov. V kolikor vam je to veliko, svetujemo, da sežete po šibkejši različici, saj je za povprečnega uporabnika in ob tako strogih kazni 110 kW moči preveč.
 
V spodnjem videu pa si lahko pogledate še možnosti izbire barve prikazovalnikov v različnih odtenkih, kot tudi različna polifonična zvonenja za opozarjanje.
 

Ženski komentar o vozilu Citroën C4 – Nastja:

 
“Nad Citroënom C4 nisem bila ravno navdušena, saj me je na vozniškem sedežu motila slaba preglednost na cesto. Armaturna plošča je pri vozniku malce preveč visoka, zaradi česar je še posebej težko parkirati. Na srečo je imel testni C4 zelo uporabne parking senzorje. Čudna je bila tudi stopalka za zavoro, saj ko si pritisnil nanjo čisto malo, se ni zgodilo nič. A, ko si pa pritisnil nanjo še za kak milimeter, je zavora močno prijela in je izgledalo, kot da si “zabremzal” na polno. Pač le navaditi se je bilo potrebno nanjo.
Po drugi strani pa mi je zunanjost avtomobila naravnost čudovita! Tiste seksi luči, tako spredaj kot zadaj… Mmmm…  Pri obliki so Citroënovi oblikovalci zadeli v polno!”

 

S foruma…

Konec meseca septembra 2011 smo imeli na testu kombilimuzino Citroen C4 HDi 150 Exclusive z 2,0-litrskim turbodizelskim pogonskim agregatom in 6-stopenjskim ročnim menjalnikom. Vsa vprašanja v zvezi s tem avtomobilom ste lahko postavili na našem forumu – tema: Na testu: Citroen C4 HDi.

Vprašanje uporabnika na forumu: Katero opremo ima?
Odgovor: Testen C4 je imel opremo Exclusive in motor 2.0 HDi z največjo močjo 110 kW.
 
Vprašanje uporabnika “cena je important”: Koliko pa stane?
Odgovor: Cena testnega vozila brez dodatne opreme znaša 22.990 evrov, prišteti je še potrebno dodatno opremo v višini 2.150 evrov, kar nanese na končni znesek 25.140 evrov. Kot dodatna oprema je vključeno: 
– paket varnost Xenon (dvofunkcijski ksenonski žarometi, sistem zaznave mrtvega kota in merilec tlaka v pnevmatikah) 1.050 EUR 
– 17-palčna alu platišča 650 EUR 
– kovinska barva: 450 EUR
 
Vprašanje uporabnika volan???: Kakšen je občutek v volanu. Razmišljam, da bi doma zamenjal Golfa V. generacije za C4 in me vsi svarijo, da so Citroeni zelo mehki v volanu?
Odgovor: Citroeni so že na splošno znani po tem, da nimajo tako neposrednih volanov, kot recimo nemški avtomobili (Volkswagen, BMW). Hkrati je C4 v primerjavi z Golfom tudi mehkejši avtomobil. Takšen Citroen C4 je zato primernejši za voznike, ki želijo zelo udoben in mehak avtomobil s katerim bodo lahkotno manevrirali med parkiranimi avtomobili v ozkih mestnih ulicah.
 
Vprašanje uporabnice namočena?: Znanec me pregovarja, da mi C4 ne bo všeč, ker ima spodnji del volana raven?
Odgovor: Vsekakor spodnji raven del volana ni moteč. Prednost tega je, da tisti z daljšimi nogami ter obilnejši lažje vstopajo in izstopajo iz vozila. Hkrati pa deluje takšen volanski obroč kot bolj športen. Pri samem manevriranju in parkiranju s C4 pa se je le potrebno privaditi na ta raven del, ki je v primeru C4 praktično neopazen.
 
980D3570-F65E-11E0-83D8-83A166B94067
______
Podatki:
Motor / menjalnik: 2.0 HDi, turbodizelski (110 kW/150 KM, 340 Nm) / 6. st. ročni
Poraba po ECE: 6,5 / 4,1 / 5,0 l (CO2: 130 g/km)
Zmogljivosti maks. / 0-100: 207 km/h / 8,6 sekund
Dolžina / širina / višina: 4329 / 1789 / 1489 mm
Medosna razdalja: 2608 mm
Teža: 1320 kg
Posoda za gorivo: 60 l
Št. sedežev: 5
Prostornina prtljažnika: 408-1183 l
Osnovna cena (VTi 95 BVM Attraction): € 15.040
Osnovna cena testnega vozila (HDi 150 BVM6 Exclusive): € 22.990
Cena testnega vozila z dodatno opremo: € 25.140
(dodatna oprema: paket varnost Xenon (dvofunkcijski ksenonski žarometi, sistem zaznave mrtvega kota in merilec tlaka v pnevmatikah), 17-palčna alu platišča, kovinska barva)