Toyotin mladinski pokal; drive safe, smart & clean!

Aktualno, Avtomobilizem, Šport

Društvo S Rally bo v sodelovanju s Toyoto Slovenija in Radiom Antena pripravilo svojevrstno tekmovanje za mlade voznike v okviru EKOnova Rally Slovenija. Gre za tekmovanje, kjer bo strokovna žirija s pomočjo družbenih omrežij in poslušalcev Radia Antena izbrala tri posadke, ko bodo nastopile na EKOnova Rallyju Slovenija v kategoriji PRO. Primož Lemež, predsednik društva […]

Društvo S Rally bo v sodelovanju s Toyoto Slovenija in Radiom Antena pripravilo svojevrstno tekmovanje za mlade voznike v okviru EKOnova Rally Slovenija. Gre za tekmovanje, kjer bo strokovna žirija s pomočjo družbenih omrežij in poslušalcev Radia Antena izbrala tri posadke, ko bodo nastopile na EKOnova Rallyju Slovenija v kategoriji PRO.

Primož Lemež, predsednik društva S Rally, ima s prirejanjem podobnih izborov že veliko izkušenj. Ljubitelji avtomobilskega športa se gotovo spomnijo izborov za ekipo Petrol Racing. Ti so bili izredno uspešni tako po športni, kot tudi po promocijski plati. Prav tako je Primož Lemež organiziral izbore za ekipi West McLaren Mercedesa.

“Je, res je, do zdaj se je vedno pokazalo, da so taki izbori za različne ekipe uspešni v vseh pogledih,” pravi Primož Lemež. “Je pa res, da se to pot izbori nekoliko razlikujejo od vseh prejšnjih. Prvič smo namreč dodali tudi ekološko noto. Je pa to logično, saj je celoten EKOnova Rally zasnovan ekološko. S pomočjo Radia Antena in glasovanja njihovih poslušalcev, bomo najprej izbrali 20 posameznikov; deset deklet in deset fantov. Po preizkusu vožnje bo v finale prišlo šest posameznikov – tri dekleta in trije fantje. z njimi bomo sestavili tri ekipe: žensko, moško in mešano” je na kratko potek izborov za pokal Toyota Youth Cup predstavil Primož Lemež.

“Za tako akcijo smo se odločili, ker prav vse raziskave kažejo, da se prav mladim najbolj fučka tako za ekologijo, kot za avtomobile,” nadaljuje Lemež, “in mislim, da jih lahko spodbudimo k pozitivnejšemu razmišljanju prav s takimi akcijami, kot je ta. Že sami izbori prek socialnih omrežij, sodelovanje na rallyju, kjer ne bo manjkalo niti zabave niti tekmovalnosti, vse skupaj pa bodo v živo lahko prek socialnih omrežij spremljali tudi njihovi vrstniki, je tisto, kar zanima mlade. Prepričan sem, da bodo prav take akcije mlajše napeljale k bolj dovzetnem razmišljanju o trajnostni mobilnosti.”

Gašper Picelj, direktor Toyote Slovenija pa je povedal: “Ko nas je Primož Lemež povabil k sodelovanju pri mladinskem pokalu smo bili takoj za. S Primožem smo že prej večkrat uspešno sodelovali, pa tudi ideja se nam je zdela izredno zanimiva. Toyota je avtomobilska znamka, ki se zelo trudi za zmanjšanje emisij, prav Toyota je do zdaj prodala največ hibridnih vozil na svetu. Ravno v času EKOnova Rallyja predstavljamo tudi novo generacijo najuspešnejšega hibridnega avtomobila na svetu; Toyoto Priusa. Prav tako pa bi radi “pomladili” blagovno znamko, zato je taka akcija, ki je namenjena predvsem mladim, za nas prišla kot naročena.

Vsem mladim, ki bodo izbrani v naše mladinsko moštvo želim na EKOnova Rallyju veliko uspeha! Še bolj pa jim želim, da se bi čimbolj zabavali in uživali v naših avtomobilih. In kot pravi slogan; Let’s Rally: drive safe, smart & clean!”

Urška Majdič in Alen Podlesnik, voditelja popoldanskega programa na Radiu Antena pa pravita: “Združiti osveščanje o zmanjševanju emisij z norim doživetjem za volanom in druženjem – odlična ideja! Na rallyju sva že sodelovala lani in odziv poslušalcev Radia Antena je bil izjemen. Letos bo z mladinskim pokalom Toyote rally dobil fantastično nadgradnjo. Naj bo to začetek fenomenalne vožnje eko-odgovornim dogodivščinam in voznikom naproti!”

Vsi, ki vas sodelovanje zanima; izpolnite prijavnico na www.econova.si, všečkajte stran EKOnova Rally Slovenija na FB in upajte, da vas bodo poslušalci radia Antene in prijatelji na socialnih omrežjih izbrali.