Konec proizvodnje VW Phaetona

Zanimivosti

Sredi marca se je po več kot 14 letih končala proizvodnja Phaetona, modela višjega avtomobilskega razreda. Zaposleni so se zbrali za skupno fotografijo z zadnjim izdelanim vozilom, črnim Phaetonom 4MOTION 4.2 z 246 kW (335 KM). Volkswagnovo tovarno v Dresdnu, v kateri so izdelovali Phaetona bodo 8. aprila odprli kot izložbeno okno znamke Volkswagen za električno mobilnost […]

Sredi marca se je po več kot 14 letih končala proizvodnja Phaetona, modela višjega avtomobilskega razreda. Zaposleni so se zbrali za skupno fotografijo z zadnjim izdelanim vozilom, črnim Phaetonom 4MOTION 4.2 z 246 kW (335 KM).

Volkswagnovo tovarno v Dresdnu, v kateri so izdelovali Phaetona bodo 8. aprila odprli kot izložbeno okno znamke Volkswagen za električno mobilnost in digitalizacijo. Obiskovalci bodo na igriv, interaktiven in informativen način lahko spoznali in doživeli prihodnost mobilnosti. V Stekleni manufakturi bodo od 29. marca naprej deset dni potekala preureditvena dela.

Predsednik delavskega sveta v Dresdnu Thomas Aehlig je poudaril:

“Zaposleni in ta edinstvena tovarna v Dresdnu so si zaslužili, da bo že kmalu pred očmi strank in obiskovalcev spet lahko potekala izdelava vozil najvišje kakovosti. Do takrat se od sodelavk in sodelavcev pričakuje najvišja mera prilagodljivosti pri opravljanju delovnih nalog v drugih tovarnah.”

e-mobilnost

Uprava koncerna in uprava znamke ter skupni delavski svet Volkswagna so se izrekli za ohranitev Steklene manufakture. Preureditvena dela se bodo vsak čas pričela in stalni ekipi delavcev je že zagotovljena zaposlitev. V tovarni v Dresdnu bo še naprej zaposlenih okoli 100 sodelavcev. Ostalih 400 zaposlenih bo prehodno prevzelo ustrezne delovne naloge predvsem v Zwickauu, nekateri pa tudi v drugih tovarnah koncerna.