Novo doma: Renault Megane GrandCoupé

Novo doma

Družina modelov Megane se povečuje z uvedbo štirivratne limuzine z imenom Megane GrandCoupé.

Družina modelov Megane se povečuje z uvedbo štirivratne limuzine z imenom Megane GrandCoupé. Ta model, ki je na razpolago tudi v Sloveniji zaokroža Renaultovo ponudbo v segmentu C in krepi položaj znamke na trgih, na katerih so kompaktne triprostorske limuzine še vedno prva izbira kupcev, ki iščejo udoben in prostoren avtomobil, s katerim želijo pokazati tudi svoj družbeni status.

Novi Megane GrandCoupé, ki ga izdelujejo v Renaultovi tovarni v Bursi v Turčiji, bo od te jeseni naprodaj v skoraj 30 državah in prispeva k okrepitvi mednarodne rasti in širitvi ponudbe modelov znamke Renault.

Novi Megane GrandCoupé temelji na Renaultovi modularni konstrukcijski osnovi CMF C/D in je bil zasnovan, oblikovan ter razvit vzporedno z na začetku leta 2016 uvedenim novim Meganom. To pomeni, da ima limuzinska različica enake dinamične odlike (podvozje, obese, motorje), udobnost in tehnologije kot različica s petimi vrati, k temu pa dodaja za ta razred rekordno prostornost z velikodušno odmerjenim prostorom za potnike in prtljažnikom, ki meri 550 dm3 (po VDA).

Z dinamično obliko in nizom opreme na ravni višjega razreda Novi Megane GrandCoupé prinaša pristen pomik navzgor po razkošnosti in ugledu, s čimer postaja nova merila v segmentu kompaktnih triprostorskih limuzin.

Limuzina s prednostmi vozil iz višjega segmenta

Po razkritju novega Meganea v letu 2015 in Meganea Grandtour marca 2016 je Megane Grandcoupe najnovejši model v družini Megane.

renault-Megane-Grandcoupe

Nova štirivratna limuzina predstavlja del celotne prenove Renaultovih vozil. Ponaša se z dinamično obliko, značilnim sprednjim delom, ki nezmotljivo predstavlja Renaultovo družino, že od daleč pa je najbolj opazen zdaj že značilen Renaultov svetlobni podpis prednjih luči v obliki črke C. Steklena streha zagotavlja eleganten dvobarvni izgled vozila.

Novi Megane Grandcoupe se lahko pohvali z veliko prostornostjo na zadnjih sedežih in velikim prtljažnim prostorom (508 dm3 VDA) s preprostim dostopom, zahvaljujoč prostoročnemu sistemu “Easy Trunk Access“.

notranjost-Megane-Grandcoupe

Novi Megane Grandcoupe je zgrajen na skupni osnovi CMF C/D (Common Module Family) in prinaša voznikom enake vozne užitke kot ostala vozila iz družine Megane. Tudi Megane Grandcoupe ima  7-palčni barvni TFT zaslon za prikaz podatkov za volanom, ki ga lahko dopolnjuje 8.7-palčni multimedijski zaslon R-LINK 2.

Multi-Sense, dodatni barvni »head-up« zaslon v višini voznikovih oči, Easy Park Assist  za pomoč pri parkiranju in širok nabor opreme za udobje in varnost (zaviranje v sili, opozorilo za nenamerno menjavo pasu …) so prav tako lastnosti novega Grandcoupeja.

Novi Renault Megane Grandcoupe prihaja na slovenski trg s sledečo ponudbo motorjev:

  • SCe 115 s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom,
  • dCi 90 s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom,
  • dCi 110 s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ali avtomatskim menjalnikom EDC6
  • dCi 130 s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom

Renault je kot strokovnjak za motorje in pionir uvajanja zmanjšanih motorjev s turbo polnilnikom v formulo 1 za Novi Megane GrandCoupé pripravil nabor pogonskih sklopov, ki združujejo užitek v vožnji z učinkovitostjo. V Sloveniji bodo nekateri od motorjev lahko na voljo s samodejnim menjalnikom EDC (Efficient Dual Clutch) z dvojno sklopko.

Vsi motorji so opremljeni s funkcijo ECO mode“, ki omogoča zmanjšanje porabe goriva za do 10 odstotkov s prilagajanjem zmogljivosti avtomobila. Poleg tega imajo različice z napravo R-LINK 2 funkcijo Driving Eco2, ki vozniku zagotavlja celovite podatke, s katerimi lahko prouči svojo vožnjo in jo izboljša v prid manjši porabi goriva in manjšemu izpustu CO2.

Začetna ponudba motorjev v Sloveniji se umešča v jedro ponudbe na trgu in ustreza vsem potrebam kupcev.

Osnovni cenik Megane GrandCoupé

Luka: Prvi preizkus poligona Gaj z Renault Megane RS 275 Cup