Novo doma: Mitsubishi ASX (malo manj urbani urbani terenec)

Novo doma

Na slovenske ceste in v nekoliko manjši meri verjetno tudi ob njih je zapeljal rahlo osveženi Mitsubishijev križanec ASX.

Na slovenske ceste in v nekoliko manjši meri verjetno tudi ob njih je zapeljal rahlo osveženi Mitsubishijev križanec ASX. Zakaj “rahlo” osveženi? Večjih sprememb namreč ta avtomobil ni doživel, več ali manj so bile te kozmetične in funkcionalne narave.

Vozilo ASX pri Mitsubishiju lepo pohvalijo s pridevniki “kompakten”, “varen” in “zmogljiv”.

V preteklosti je bil s strani novinarjev in javnosti ASX največkrat pohvaljen zaradi svoje prostorne potniške kabine, dobrih motorjev in štirikolesnega pogona ter odlične cenovne ugodnosti.

Pri Mitsubishiju zato stavijo na preverjeno karto in so ASX-a le malo osvežili. Največje spremembe je bila deležna prednja maska, ki sledi Mitsubishijevi oblikovalski filozofiji. Ta ima odslej kromiran zaključek. Pri opreme Intense je zaščitna plošča v srebrni barvi, pri ostalih v črni. Na strehi avtomobila lahko odslej opazimo anteno v obliki plavuti morskega psa.

Notranjost Mitsubishija ASX ni doživela večjih sprememb in je še vedno zelo pusta. Novo je oblazinjenje sedežev in malenkost spremenjena njihova oblika, da zagotavljajo večjo udobnost. Pri opremi Intense so na voljo tudi aluminijasta pedala.

Motorna paleta je sestavljena iz 1.6-litrskih bencinskih in 1.6-litrskih dizelskih agregatov. Štirikolesni pogon je na voljo le z dizelskim motorjem. Prvi nivo opreme Inform je na voljo le z bencinskim motorjem, medtem ko lahko pri ostalih izbirate.

Cena Mitsubishija ASX ostaja nespremenjena. Najosnovnejši model je tako še vedno na voljo za 15.990 evrov (skupaj z 2.200 evri popusta). Slovenci največ posegamo po različici z dvokolesnim pogonom, v zadnjem času pa Mitsubishi pri nas proda vse več bencinskih motorjev. V letu 2016 so prodali približno 150 ASX-ov, kar znaša več kot tretjino vseh Mitsubishijev.