Prvi MOL bencinski servis v Ljubljani

Zanimivosti

Po prevzemu podjetja ENI Slovenija d.o.o. meseca junija 2016 je MOL na slovenskem trgu uresničil zastavljene cilje in dodal 11 novih bencinskih servisov sedanjim 34-im. Skupina MOL je tudi pričela celovito prenovo Agip bencinskih servisov po vsej Sloveniji, s tem želi utrditi svoj položaj v središču Slovenije, v glavnem mestu Ljubljana, z dvema prenovljenima bencinskima servisoma. […]

Po prevzemu podjetja ENI Slovenija d.o.o. meseca junija 2016 je MOL na slovenskem trgu uresničil zastavljene cilje in dodal 11 novih bencinskih servisov sedanjim 34-im. Skupina MOL je tudi pričela celovito prenovo Agip bencinskih servisov po vsej Sloveniji, s tem želi utrditi svoj položaj v središču Slovenije, v glavnem mestu Ljubljana, z dvema prenovljenima bencinskima servisoma.

Vzporedno s povsem na novo predstavljeno strategijo Skupine MOL 2030 – Enter Tomorrow (vstopi v prihodnost) je MOL prispeval k nadaljnjemu razvoju maloprodajne mreže v Srednji in Jugovzhodni Evropi. Sedaj bodo stranke iz Ljubljane lahko bencinske servise MOL obiskovale na dveh lokacijah, in sicer na Rudniku, Premrlova 10, in v BTC-ju, Letališka 24. Oba bencinska servisa bosta vključevala tako trgovski del, avtopralnico in bar, z zasledovanjem novega maloprodajnega koncepta pa so tudi tukaj vpeljali celovito Fresh Corner ponudbo.

Fresh Corner prodajalne nudijo svojim strankam visoko kakovostne izdelke in storitve, kot so kava, sveži sendviči, pekovski in vsakodnevni izdelki. S prenovljeno podobo in ponudbo je namen podjetja MOL, da svojim strankam nudi priročno nakupovalno izkušnjo med obiskom bencinskega servisa.

“S prevzemom podjetja ENI Slovenija d.o.o. je podjetje MOL s ponosom vstopilo v središče Slovenije in njegovo prestolnico. Lokacija obeh bencinskih servisov ima pomemben strateški razvoj v našem delovanju in nadaljnjem razvoju na trgu vodilne mreže regionalnih bencinskih servisov v Srednji in Jugovzhodni Evropi, z namenom postati prva izbira za naše stranke na poti. Verjamemo, da nam bo prav s prisotnostjo v Ljubljani ter upoštevanjem in spoštovanjem potreb sodobne stranke na poti uspelo pridobiti zaupanje tudi tukajšnjih obiskovalcev,« je povedal Lars Höglund, predsednik maloprodaje v Skupini MOL.

Lars Hoglund, predsednik malorpodaje v Skupini MOL in Madžarska veleposlanica v Sloveniji

Skupina MOL je že lansirala svoj Fresh Corner koncept v 7-ih Srednje in Jugovzhodnih evropskih državah. Kmalu po odprtju prve prodajalne na Madžarskem, so stranke s celovito in raznoliko Fresh Corner ponudbo pozdravili tudi na Slovaškem, Hrvaškem, Češkem, Srbiji, Romuniji, Sloveniji, sedaj tudi na prenovljenih Agip bencinskih servisih. Trenutno je več kot 200 Fresh Corner prodajaln po celotni Srednji in Jugovzhodni evropski regiji.

S celovito prenovo bencinskih servisov, ki jih danes tudi uradno odpiramo, smo uspešno sledili zastavljenim ciljem. Na slovenskem tržišču beležimo stabilno rast in krepimo mrežo bencinskih servisov v območjih, kjer do sedaj še nismo bili prisotni. Še posebej ponosni smo na to, da smo v prestolnico Slovenije vstopili s kar dvema bencinskima servisoma. Širitev blagovne znamke MOL v Ljubljano je za nas pomemben korak, zato smo z dosežki tega leta zelo zadovoljni,« je dodala Valerija Glavač, direktorica MOL Slovenija d.o.o.