To je nov model Opel Adam

Aktualno, Novosti

Z novim modelom Adam Opel v svojo ponudbo vključuje eleganten, majhen urbani avtomobil. Opel Adam združuje vpadljiv dizajn s skoraj neomejenimi možnostmi individualnih izvedb. Zaradi vsega tega je Adam edinstven in neprimerljiv avtomobil.

Z novim modelom Adam Opel v svojo ponudbo vključuje eleganten, majhen urbani avtomobil.
 

Opel Adam združuje vpadljiv dizajn s skoraj neomejenimi možnostmi individualnih izvedb. Zaradi vsega tega je Adam edinstven in neprimerljiv avtomobil. Med ostalim potrjujejo to tudi ehnologije, prevzete iz višjih razredov, med katere sodi novi informativno zabavni sistem za povezovanje lastnikovega pametnega telefona z avtomobilom (Android in Apple iOS), s čemer omogoča v avtomobilu dostopnost do aplikacij delujočih na osnovi internetnih povezav.

A1B6892A-CB2C-11E1-A9EA-281566B94067

S skorajda 3,7 metra dolžine (širina 1,72 m brez ogledal) je trivratni avtomobil pravšnji za urbano okolje. V notranjosti ima Adam sedeže za štiri osebe. Opel v segmentu A že ponuja Agilo, novi športni in elegantni Adam pa je namenjen predvsem urbanim kupcem, ki sledijo modnim trendom in se ozirajo za avtomobili, ki so zmožni izraziti njihov osebni slog.

Adam bo najprej na voljo s tremi bencinskimi motorji (1.2 51 kW/70 KM, 1,4 64 kW/87 KM in 1,4 74 kW/100 KM) z ročnim petstopenjskim menjalnikom. Vsi bodo na voljo tudi s paketom opreme ecoFLEX, vključno s tehnologijo zmanjševanja porabe goriva Start/Stop. Kasneje bo v Adamu premierno predstavljena nova generacija majhnih bencinskih motorjev z neposrednim vbrizgom goriva, turbinskih polnilnikom in sistemom za še večjo učinkovitost in zmogljivosti. Novemu motorju bo namenjen nov šeststopenjski ročni menjalnik.

Visoka raven pasivne varnosti je zagotovljena s posebej trdo zgradbo, pretežno izdelano iz visokotrdnostnega jekla. Trdna zgradba je nadgrajena s čelnimi in stranskimi varnostnimi zračnimi blazinami in varnostnima zračnima zavesama v višini glave. Celostno varnost dopolnjujejo še ISOFIX sidrišča za dva otroška sedeža z zgornjo vezjo, ki omogočajo preprostejše in varnejše vpetje otroški sedežev na zadnji sedežni klopi deljivi v razmerju 50:50.

Novi Opel Adam bo premierno predstavljen v svetovnem merilu na avtomobilskem salonu v Parizu (od 29. septembra, do 14. oktobra). V prodajne salone bo zapeljal januarja 2013.