Zmagovalci Chevroletovega natečaja 2012

Aktualno

Končni rezultati šeste sezone Chevroletovega natečaja mladih ustvarjalcev (YCC) so že tu. Potem ko je evropska žirija natečaja YCC 2012 ta konec tedna v Kölnu (Nemčija) sprejela svoje odločitve, je bil objavljen seznam zmagovalcev YCC.

Končni rezultati šeste sezone Chevroletovega natečaja mladih ustvarjalcev (YCC) so že tu.
 

Potem ko je evropska žirija natečaja YCC 2012 ta konec tedna v Kölnu (Nemčija) sprejela svoje odločitve, je bil objavljen seznam zmagovalcev YCC v kategorijah mode, fotografije, videa in vizualnih umetnosti.

“Letos smo študente prosili, da delijo Chevroletov globoko zakoreninjen duh optimizma in priložnosti, ki ljudem pomaga, da vsak dan čim bolj izkoristijo,” pravi Susan Docherty, predsednica Chevrolet Europe. “Zelo smo veseli, ker duh zmogljivosti našega ustanovitelja Louisa Chevroleta še vedno živi skozi izjemne interpretacije letošnjega natečaja YCC.”
 
Trije zmagovalci evropskega natečaja YCC 2012 v vsaki disciplini bodo prejeli denarno nagrado (v višini 5.200, 4.200 in 3.200 evrov) in bodo proslavljali na gala podelitveni noči YCC, ki bo potekala 19. oktobra v Hollywoodu, Los Angeles (ZDA).
 
Poleg tega bodo zmagovalci vabljeni na ekskluzivno delovno prakso, kjer bodo sodelovali s pomembnimi umetniki in strokovnjaki z njihovih področij in pridobili dragocene delovne izkušnje. Pretekli zmagovalci so na primer sodelovali z londonskim oblikovalskim studiem It’s Nice That, produkcijskim podjetjem Endemol in na foto seansi modela Chevrolet Camaro.
 
Na natečaju YCC 2012 se je rekordno število udeležencev prijavilo na letošnjo ustvarjalno temo priložnosti in krepitve. Chevrolet je prejel več kot 1.000 prijav študentov z 280 evropskih šol uporabnih umetnosti, kar je prav tako rekord. Novinci iz šol iz Armenije in Španije so število udeleženih držav povečali na 24.
 
Finale evropskega natečaja YCC 2012 predstavlja drugo fazo odločanja žirije, po državnih natečajih YCC, ki so potekali pozno spomladi. Vsi projekti, ki so se na državni ravni uvrstili na prvo mesto, so napredovali v evropski krog.
 
Evropski zmagovalci natečaja YCC 2012
 
Chevrolet Europe je ponosen, da lahko razglasi evropske zmagovalce šestega letnega vseevropskega natečaja umetnosti in oblikovanja YCC. Letošnji zmagovalci in zmagovalne šole natečaja YCC za vsako ustvarjalno disciplino so:
 
MODA
 
D7FF52AC-CA5D-11E1-82F3-281566B94067Navodila: mladim oblikovalcem je bil postavljen izziv skozi modo izraziti idealni izlet.
 
Tatiana Turňová, Slovenská technická univerzita v Bratislave, Slovaška
Ioana Davidoaia, Univerza za umetnost in oblikovanje v Cluju, Romunija
Anett Galvolgyi, Anna Zsofia Kormos, Marton Zsolt Miovac, Univerza za umetnost in oblikovanje Moholy-Nagy, Madžarska
 
“Zmagovalna obleka ima izjemno domiselno izdelane vzorce. Zadrga in ovratnik spominjata na logotip v obliki metuljčka. Obleko je mogoče obrniti, zaradi česar je zelo praktična za izlete, kjer je obe strani mogoče uporabiti čez dan ali zvečer.  Tatiana je oblikovala domiselni spodnji rob obleke, ki se trenutno pojavlja samo na modnih stezah,” pravi Samantha Jones, nekdanja direktorica globalnega oblikovanja za Primark.
 
FOTOGRAFIJA
 
Navodila: študenti so imeli nalogo ujeti trenutek, ki lahko naredi razliko.
 
Bohuslav Konušš, Slovenská technická univerzita v Bratislavi, Slovaška
Ivana Ivanović, Marijana Grbović, Dijana Arandjelović, Fakulteta uporabnih umetnosti v Beogradu, Srbija
Christian Kalse, Willem de Kooning Academie Hogeschool Rotterdam, Nizozemska
 
CB00C11C-CA5D-11E1-8047-281566B94067
 
“Beli grafit običajno Chevroletovo limuzino preoblikuje v sanjski avtomobil. Neprivlačno okolje spremeni v nekaj lepega in optimističnega. Fotografija je surova, vendar na prijeten način,” je povzela Annette Keller, direktorica fotografije za Annabelle, švicarsko revijo za modo in življenjski slog.
 
VIDEO
 
Navodila: cilj je bil ustvariti virusni video, ki bi navdihnil ljudi, da ukrepajo, preden se jim izmuzne še ena priložnost.
 
Jana Bauerová in Marie Čermáková, Universita J.E. Purkyně, Ústí nad Labem, Češka Republika
Kenny Van Mierlo, Univerza v Lincolnu, Združeno kraljestvo
Paulo Lima, Universidade da Beira Interior, Portugalska
 
»Zmagovalni video je bil tehnično dobro izveden, vključeval je celo več kotov kamere.  Pripoveduje zabavno zgodbo o tem, kako lahko preprosto sporočilo spremeni naša življenja,” pravi Andy Baker, soustanovitelj Mofilma, vodilne svetovne platforme za množično izvajanje videoposnetkov.   
 
VIZUALNE UMETNOSTI
 
BE31107C-CA5D-11E1-92E6-281566B94067Navodila: cilj je bil razviti drzen dizajn majice in jope s kapuco z veliko optimizma.
 
Bohuslav Konuš, FA STU Bratislava, Slovaška
Stefan Knezevic, Fakulteta uporabnih umetnosti v Beogradu, Srbija
Stanil Stanchev, Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze, Češka Republika
 
Ron Smrczek, ustvarjalni direktor pri Commonwealth je tako komentiral zmagovalni dizajn: “Gre za domiseln, privlačen dizajn, ki naredi vtis. Logotip je srce dizajna, vključen je na igriv način, celotni dizajn pa izgleda tako, da ga je možno uporabiti tudi kot tetovažo.”
 
Zmagovalne projekte si je mogoče ogledati na spletu tukaj.
 
Evropska žirija YCC se je o zmagovalcih natečaja odločala v Kölnu (Nemčija) od 6. do 8. julija 2012. Evropsko žirijo YCC 2012 so sestavljali inovatorji in vodilni na področju umetnosti in ustvarjalnosti ter Chevroletovi uslužbenci.