Tim Novak in Uroš Ocvirk v DP s podporo Oplovega uvoznika

Avtomobilizem, Reli, Slovenija, Šport, Top

Tim Novak se po dveh sezonah kaljenja v nemškem pokalu Opel Adam vrača v slovensko državno prvenstvo. Nastopal bo v diviziji 2 državnega prvenstva z dirkalnikom Opel Adam R2. Na sovozniški sedež se vrača Uroš Ocvirk. Za dirkalnik bo skrbela ekipa IK Sport pod taktirko Mirana Kacina, dobro poznanega imena slovenskega relija, saj je na […]

Tim Novak se po dveh sezonah kaljenja v nemškem pokalu Opel Adam vrača v slovensko državno prvenstvo. Nastopal bo v diviziji 2 državnega prvenstva z dirkalnikom Opel Adam R2. Na sovozniški sedež se vrača Uroš Ocvirk.

DSC_0109

Za dirkalnik bo skrbela ekipa IK Sport pod taktirko Mirana Kacina, dobro poznanega imena slovenskega relija, saj je na domačem prizorišču aktivno prisoten že več kot dve desetljetji.

DSC_0114

V slovensko državno prvenstvo se po dolgih letih uradno vrača tudi znamka Opel. Novak in Ocvirk bosta tako imela podporo slovenskega uvoznika te znamke, ki ji je blagoslov seveda dal tudi sam proizvajalec.

DSC_0123

Opel je avtomobilska znamka, ki je v avtošportu dobro poznano ime. Za pričetek svoje zgodovine na tem področju štejejo že nastope z dirkalnikom Opel Rennwagen pred 115 leti. V večjem obsegu se je Oplova dejavnost v avtomobilskem športu razmahnila konec 60. let z uvedbo lastnega pokalnega tekmovanja, ki je bilo sestavljeno iz preizkušenj v reliju, gorskih dirkah, krožnohitrostnih dirkah in avtoslalomu. Prvi vrhunec je nedvomno pomenil naslov svetovnega prvaka v reliju, ki ga je z dirkalnikom Opel Ascona 400 leta 1982 osvojil sloviti Walter Röhrl

DSC_0111

Tim Novak in Uroš Ocvirk se bosta v domači konkurenci prvič predstavila na reliju Vipavska dolina, ki bo na sporedu 20.in 21. aprila t.m..

DSC_0128

Njun dirkalnik Opel Adam R2 velja za trenutno enega najboljših v svojem razredu, o čemer pričajo tudi evropsko odmevni uspehi. Z njim so reli posadke osvojile že 3 naslove prvakov v mladinskem svetovnem prvenstvu ter 4 naslove državnih prvakov. Slovenija je 14 evropska država, kjer bo v državnem prvenstvu nastopal ta dirkalnik, ki naj bi pod pokrovom motorja skrival zalogo približno 190-200 konjskih moči.

DSC_0107

Opel je ob tej priložnosti predstavil tudi posebno različico cestnega vozila, ki je namenjeno navdušencem nad avtomobilskim športom. Ti si lahko omislijo posebne “motorsport” nalepke, ki jih v kombinaciji z majico, kapo in treningom športne vožnje lahko dokupijo za 310 evrov.