Tim Gajser suvereno do dovojne zmage na uvodni dirki evropskega prvenstva

Aktualno, Motociklizem, Šport

Nedelja je običajno čas za dirke in tudi tokrat ni bilo nič drugače. V organizaciji AMD Brežice smo na domačih tleh gostili prvo dirko za evropsko prvenstvo v motokrosu v rezredih EMX Open, EMX 85 in EMX 65. S suvereno zmago v obeh vožnjah je slavil Tim Gajser pred Martinom Michecem (Češka) in Klemenom Gerčarjem, […]

Nedelja je običajno čas za dirke in tudi tokrat ni bilo nič drugače. V organizaciji AMD Brežice smo na domačih tleh gostili prvo dirko za evropsko prvenstvo v motokrosu v rezredih EMX Open, EMX 85 in EMX 65.

S suvereno zmago v obeh vožnjah je slavil Tim Gajser pred Martinom Michecem (Češka) in Klemenom Gerčarjem, ki je imel v prvi vožnji nekaj smole in je dirko končal na petem mestu, no v drugo pa je bolje odpeljal in dirko končal takoj za Gajserjem. V izredno konkurenčni kategoriji EMX 85 je z drugim mestom navdušil Maks Mausser in dokazal da na naših tleh zori nova, mlada generacija uspešnih motokrosistov, ki gredo po stopinjah neverjetnega Gajserja. Maks je moral priznati premoč le Reneju Hoferju iz Avstrije.

Številni gledalci, ki so se zbrali ob progi na Prilipah so imeli kaj videti, odlično predstavo Tima v kategoriji EMX Open, ki je to dirko pravzaprav izkoristil za testiranja in dober trening pred odhodom v južno Ameriko kjer ga čaka naslednja dirka za svetovno prvenstvo. Kot zanimivost naj omenimo, da se je z evropsko konkurenco pomeril tudi njegov oče in trener Bogomir Gajser, ki je presenetil z dobro vožnjo glede na to da nosi na hrbtu že pet ‘križev’ in prišel do točk za evropsko prvenstvo.

Od naših so se izkazali še Aljoša Molnar, ki je osvojil četrto mesto in Ian Oskar Katanec, ki je dirko končal na sedmem mestu.

Med najmlajšimi, torej v kategoriji EMX 65 je slavil Italijan Luigi Matteo Russi.