Akrapovič dvignil BMW X5 M in X6 M na še višjo raven

Aktualno, Novosti

Pri podjetju Akrapovič so predstavili svoj najnovejši izpušni sistem za avtomobile BMW serije M, in sicer izpušni sistem iz linije Evolution iz titana za BMW X5 M (F85) in BMW X6 M (F86), ki tema visokozmogljivima modeloma X še povečuje zmogljivosti in poskrbi za edinstven zvok. Elegantni izpušni sistem iz linije Evolution je izdelan iz […]

Pri podjetju Akrapovič so predstavili svoj najnovejši izpušni sistem za avtomobile BMW serije M, in sicer izpušni sistem iz linije Evolution iz titana za BMW X5 M (F85) in BMW X6 M (F86), ki tema visokozmogljivima modeloma X še povečuje zmogljivosti in poskrbi za edinstven zvok.

Elegantni izpušni sistem iz linije Evolution je izdelan iz lahkega titana – vključno s kompleksnimi deli, ulitimi v Akrapovičevi livarni titana –, oblikovan pa je tako, da zmanjša težo v primerjavi s serijskim sistemom, poveča zmogljivost teh že tako osupljivih avtomobilov ter izboljša moč in navor motorja prek celotnega območja delovanja. Njegovo podobo zaokrožajo ročno izdelani izhodi iz ogljikovih vlaken, s katerimi postane izpušni sistem še privlačnejši, hkrati pa vsem pokažejo popolnost, ki je del vsakega Akrapovičevega izpušnega sistema. Edinstveni, značilni Akrapovičevi okrogli izhodi vključujejo notranje dele iz titana, zaradi katerih še bolj izstopajo. Izhodi so izdelani tako, da so videti odlično ne glede na to, ali so na avtu nameščeni samostojno ali skupaj z opcijskim Akrapovičevim difuzorjem iz ogljikovih vlaken. Izpušni sistem izpolnjuje zahteve ES- in ECE-homologacije ter se namesti neposredno na serijske cevi, pri čemer je montaža lahka, saj gre za preprost poseg po načelu »vklopi in igraj«.

Za še boljši splošni vtis izpušnega sistema iz linije Evolution poskrbi spremljajoči edinstveni športni Akrapovičev zvok. Popolnoma uravnoteženo zvočno kuliso so mojstrsko oblikovali Akrapovičevi zvočni inženirji, ki so poskrbeli za čudovit globlji zvok in višje frekvence, prijetne za uho ne glede na to, ali sedite v avtu ali pa ste zunaj.

Celotno podobo sistema iz linije Evolution iz titana ter avtomobilov X5 M in X6 M lahko še izboljšate z opcijskim zadnjim difuzorjem iz ogljikovih vlaken. Difuzor s homologacijo ABE je bil razvit na podlagi Akrapovičevih izkušenj in poznavanja visokozmogljivih materialov ter oblikovan tako, da se odlično prilega linijam obeh avtomobilov in dopolnjuje edinstvene izhode izpušnega sistema iz linije Evolution.

Akrapovičev Sound Kit je še en opcijski dodatek za izpušni sistem za BMW X5 M in BMW X6 M. Z njim lahko v celoti nadzorujete odpiranje in zapiranje izpušnih ventilov, in sicer tako, da preprosto pritisnete na gumb na daljinskem upravljavcu ali to storite prek aplikacije, ki si jo naložite na pametni telefon. Dodatek, ki je izredno preprost za uporabo, vozniku in celo sopotniku omogoča, da preklaplja med dvema načinoma: med športnim zvokom globljih in višjih frekvenc ali bolj običajnim Akrapovičevim zvokom.

BMW X5 M (F85) in BMW X6 M (F86) sta avtomobila, ki že tako narekujeta standarde v svojih razredih, z dodatkom Akrapovičevega izpušnega sistema iz linije Evolution iz titana pa lahko svoj športni ugled še povečata.