Volkswagen bo predstavil nov avtodom

Aktualno, Novosti

Volkswagen Gospodarska vozila je iz študije California XXL iz leta 2017 razvil avtodom za serijsko proizvodnjo. Podjetje bo novi avtodom na osnovi Crafterja prvič predstavilo na razstavi Caravan Salon 2018 v Düsseldorfu v Nemčiji (od 24. avgusta do 2. septembra). Serijska izvedba novega avtodoma sledi konceptu študije California XXL. Oblikovna zasnova hkrati predstavlja povezavo s Californio […]

Volkswagen Gospodarska vozila je iz študije California XXL iz leta 2017 razvil avtodom za serijsko proizvodnjo. Podjetje bo novi avtodom na osnovi Crafterja prvič predstavilo na razstavi Caravan Salon 2018 v Düsseldorfu v Nemčiji (od 24. avgusta do 2. septembra).

Serijska izvedba novega avtodoma sledi konceptu študije California XXL. Oblikovna zasnova hkrati predstavlja povezavo s Californio na osnovi T6, saj bo prav tako na voljo z univerzalnim ali dvobarvnim lakiranjem.

Notranjosti dajejo pečat svetle barve in dovršene praktične rešitve. Kopalniška niša s prho in straniščem, kuhinjska niša ter spalni del v zadku so dosledno premišljeni in prilagojeni za življenje na poti.

Volkswagen California je na trg prišla leta 1988 na osnovi takratnega Bullija tretje generacije. Sedaj Volkswagen Gospodarska vozila Californio izdeluje na osnovi šeste generacije in je pred kratkim slavil tako 30. proizvodni jubilej kot proizvodni mejnik Californie iz Hannovra z zaporedno številko 100.000. California je tako najuspešnejši avtodom vseh časov.

Lastnosti Californie je družba Volkswagen Gospodarska vozila sedaj uporabila tudi pri razvoju novega serijskega vozila na osnovi Bullijevega velikega brata. Več informacij o novem avtodomu iz ponudbe gospodarskih vozil Volkswagen bo na voljo neposredno pred razstavo Caravan Salon v Düsseldorfu.