Zmagovalci Žurnalovega avta leta 2013

Aktualno

S slovesno razglasitvijo v ljubljanski restavraciji El Clasico smo dobili letošnje zmagovalce šestega izbora Žurnalovega avtomobila leta po izboru bralcev.

S slovesno razglasitvijo v ljubljanski restavraciji El Clasico smo dobili letošnje zmagovalce šestega izbora Žurnalovega avtomobila leta po izboru bralcev. Pri izbiri najboljših so imeli besedo le bralci, ki so poskrbeli za najrazburljivejši razplet do zdaj.

Žurnal je tudi letos odločanje o zmagovalcih v celoti prepustil bralcem. Dvajset avtomobilov je glasove zbiralo s spletnim glasovanjem, s katerim so prejeli 20.440 veljavnih glasov. Izbranih deset bralcev Žurnala pa je drugo polovico končne ocene določilo s preizkusom avtomobilov v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem.

zal 2013

Letošnji finale je bil najbolj izenačen v šestletni zgodovini Žurnalovega izbora. V kategoriji mestni avto leta so imeli Ford B-max, Renault Captur in Renault  Clio enako točk, a je tako kot pri ekološkem avtu leta in malem družinskem avtu leta prevladalo mnenje žirije, ki je, če so bile točke izenačene, določila zmagovalca.

Zmagovalci so tako postali: v kategoriji mestni avto Captur, med malimi družinskimi Audi A3 Sportback, v kategoriji družinsko-poslovnih je slavil BMW serije 3 touring, ekološki avto leta pa je postal VW Golf 1,4 TSI ACT.

Žurnalov izbor se od drugih izborov pri nas loči po tem, da je edini, pri katerem imajo glavno besedo bralci. Uredništvo je med 60 novimi in prenovljenimi vozili zadnje leto izbralo po pet finalistov v štirih kategorijah. Izbor temelji na predstavitvi avtomobilskih novosti na trgu v zadnjem letu ter novih varnostnih tehnologijah in asistenčnih sistemih, ki so pri nakupu avtomobila vse pomembnejši dejavnik.

Lothar Schupet, generalni direktor BMW Group Slovenija: »Pri BMW težimo k temu, da so naši avtomobili narejeni z mislijo na kupce, na njihovo veselje do vožnje in tehnološko dovršenost, pri čemer so ves čas v ospredju tako športne vrednote kot učinkovitost. Za touring serije 3 bi rekel, da je bolj družinski avto, saj je bolj izrazito posloven kot touring gotovo limuzina. Od nedavnega pa imamo še vmesno kombinacijo gran tourisma, ki združuje najboljše iz obeh svetov.«

David Kušanić, skrbnik blagovne znamke za Clio za regijo Adriatic: »Mali športni terenci so hit predvsem zato, ker je to trend, ki je prišel v avtoindustrijo. S krizo se je kupna moč zmanjšala, tako da so postali prednost, saj si lahko takšnega mestnega terenca privoščijo tudi kupci z manjšo kupno močjo. Nagrada je dobrodošla in jo bomo absolutno unovčili. Še posebno zato, ker ima nagrada Žurnalov avto leta težo. Žurnal je zagotovo eden od glavnih medijev v Sloveniji. S svojo avtoriteto pri bralcih je vsekakor referenca za kupce, kar je naš glavni cilj. Želimo, da captur pride do kupcev, in s takšno nagrado bo lahko lepo nadaljeval dobro začeto zgodbo.«

Marko Škriba, direktor za znamko Volkswagen pri podjetju Porsche Slovenija: »Ta nagrada je za nas izjemno pomembna, saj je tehnologija izklapljanja valjev res nekaj inovativnega. Konkurenca v kategoriji ekološki avto leta je bila izjemna; kar presenečen sem bil, da smo osvojili nagrado. Ta je zelo pomembna tudi zato, ker je naša celotna modelska paleta usmerjena k ekologiji, od vozil CNG do novih vstopnih dizelskih motorjev z izjemno nizko porabo na ravni hibridov. Pri izboru mi je bilo všeč, da so lahko tudi bralci preizkusili, kaj novega ponujajo avtomobili. Za izbor je izjemno pomembno, da ljudje avtomobilov ne ocenjujejo le glede na ugled znamke, ampak tudi glede na kakovost, uporabnost in vozne lastnosti.«

Samo Pagon, vodja marketinga znamke Audi pri podjetju Porsche Slovenija: »Za nas je to vsekakor super signal, ki naznanja, da je znamka Audi v Sloveniji izjemno priljubljena. Veseli nas, da nas podpirajo bralci Žurnala. To je zelo veliko priznanje. Dejstvo je, da je to za nas velika preizkušnja glede priljubljenosti znamke v javnosti, še posebno pri časniku s tako veliko naklado in številom bralcev, kot jih ima Žurnal. Zelo veseli smo, da so, čeprav Audi velja za športno napredno znamko, bralci prepoznali tudi družinsko uporabnost petvratnega A3. Nagrado bomo unovčili tako, da bomo z njo seznanili široko javnost.«

REZULTATI

Mestni avto leta
1. Renault captur – 8 točk
2. Renault clio – 8 točk
3. Ford B-max – 8 točk
4. Peugeot 2008 – 6 točk
5. Opel adam – 2 točki

Mali družinski avto leta
1. Audi A3 sportback – 9 točk
2. VW golf – 9 točk
3. Škoda rapid – 6 točk
4. Mercedes-benz CLA – 6 točk
5. Fiat 500L – 2 točki

Družinsko-poslovni avto leta
1. BMW serije 3 touring – 12 točk
2. Škoda octavia/kombi – 8 točk
3. Toyota auris TS – 5 točk
4. Mazda6 limuzina/karavan – 4 točke
5. Honda CR-V – 3 točke

Ekološki avto leta
1. VW golf 1,4 TSI ACT – 10 točk
2. Toyota auris hybrid – 10 točk
3. Citroën C3 1,6 e-HDi – 5 točk
4. Ford fiesta 1,0 ecoboost – 5 točk
5. Hyundai i20 1,1 CRDi – 2 točki