Suzuki z novim vetrom A:WIND

Aktualno, Novosti, Saloni

Na 30. mednarodnem avtomobilskem salonu decembra lani je na Tajskem Suzuki Motor Corporation predstavil svoj nov konceptni model A:WIND.

Na 30. mednarodnem avtomobilskem salonu decembra lani je na Tajskem Suzuki Motor Corporation predstavil svoj nov konceptni model A:WIND.

Gre za privlačno mini-kombilimuzino iz A-segmenta, ki združuje privlačno zunanjost s prostorno in vozniku prijazno notranjostjo ter zelo varčno porabo goriva.

suzuki awind 2013

Ime A:WIND označuje nov veter, ki ga prinaša Suzuki v A-segment. Avtomobilski malček želi preprosto prestopiti konvencionalne meje A-segmenta in združuje vse znanje in izkušnje snovanja malih vozil, s katerimi se je Suzuki proslavil širom sveta.

Oblikovna zasnova novega vozila A:WIND temelji na treh osnovah: razgibana karoserija, prostorna notranjost in odlična kakovost. Gre za zelo stilsko izdelano karoserijo z veliko elegantnimi podrobnostmi, ki dajejo vozilu privlačen videz. Notranjost ponuja potnikom obilo prostora in udobja. Razdalja med sprednjimi in zadnjimi sedeži je povečana, odpiranje vrat je zastavljeno precej široko, rokovanje s sedeži je izredno fleksibilno. Poleg tega pa ponuja avtomobil tudi največ prtljažnega prostora v svojem segmentu.

A:WIND bo na voljo v energijsko rumeni barvi in panoramsko modri barvi. Serijska proizvodnja avtomobila se bo pričela v letošnjem letu na Tajskem.

Dimenzije:
Dolžina vozila: 3.600 mm
Širina vozila: 1.600 mm
Višina vozila: 1.540 mm
Medosna razdalja: 2.425 mm
Motor: 996 cm3, bencin
Pogon: spredaj
Menjalnik: CVT
Dimenzija platišč: 185/55R16