Style Porsche prejel častni naziv red dot

Aktualno

Style Porsche je za stalne visoke dosežke na področju oblikovanja prejela priznanje "red dot: design team of the year 2012". Vodja oblikovanja Michael Mauer že od leta 2004 z 80-člansko ekipo skrbi za to, da ohranjajo in nadgrajujejo identiteto znamke Porsche.

Oblikovalska ekipa Style Porsche je za stalne visoke dosežke na področju oblikovanja prejela priznanje “red dot: design team of the year 2012”.
 

4F21BD4E-1DF1-11E1-9FE3-D29B66B94067Vodja oblikovanja Michael Mauer že od leta 2004 z 80-člansko ekipo skrbi za to, da z evolucijskim pristopom pri vseh modelskih serijah ohranjajo in nadgrajujejo identiteto znamke Porsche. Z novim Porschejem 911 Carrera je oblikovalcem vnovič uspelo napisati novo poglavje v zgodbi o uspehu “enajstice”, ki zdaj šteje že 50 let. Ta oblikovalska ikona je za to že prejela nagrado “red dot: best of the best 2012”. “S sodelavci smo zelo ponosni, da smo letos osvojili obe najprestižnejši priznanji. To pomeni, da je naša filozofija oblikovanja pravilna. S svojim delom skrbimo, da avto znamke Porsche tudi po več desetletjih še vedno ostaja nezamenljiv Porsche – od 911 pa do Cayenna. Kakovost našega dizajna temelji na vrednotah naše znamke: tradicija in inovativnost, športnost in praktična uporabnost. Ta edinstvena kombinacija in pa prepričanje, da mora biti dober dizajn odkrit, funkcionalen in brezčasen, je tisto, kar imenujemo značilna Porschejeva oblikovalska govorica,” je povedal Michael Mauer, vodja oddelka Style Porsche.

Prof. dr. Peter Zec, pobudnik in izvršni direktor red dot design award, utemeljuje odločitev, da Style Porsche prejme častni naziv, s tem, da “je Porsche 911 kot noben drug športni avtomobil, pravzaprav kot noben drug avtomobil nasploh, sinonim za tradicijo in inovativnost v najboljšem in resnično simbiotičnem pomenu.” Ekipa Style Porsche dosega to uravnoteženost vse do popolnosti in ustvarja globoko produktno identiteto. “Tudi če odmislimo model 911, je Porsche stalno beležil vrhunske dosežke. Uspešna uvedba novih generacij modelov Boxster in Cayenne ter brezhibno lansiranje Panamere so produktni podvigi, ki jim ni enakega.”

Častni naziv so podelili v okviru slovesnosti red dot gala 2. julija 2012 zvečer v essenskem Aalto-Theatru.