Ste novi lastnik novega ali rabljenega Renaulta. Kaj pa zdaj?

Aktualno, Nasveti, Zanimivosti

Minuli vikend smo se udeležili dnevov Renaultove poprodaje, da bi nam odgovorni predstavili procese po nakupu tako novega kot rabljenega avtomobila. Sproti smo užili še številne lepote Istre …

Renault poprodaja

Na naše ključno vprašanje iz naslova so nam odgovorili na Renaultovem dogodku v Poreču. Skupaj s predstavniki srbskih in hrvaških medijev so nas pri Renaultu sprva “počastili” v tradicionalni Konobi Mekiši. Če se kdaj potikate po Istri, jo z veseljem priporočamo. 🙂

V Poreču nas je čakal glavni del in celoten namen izleta:

Kaj torej pomeni poprodaja. Poprodaja so storitve avtomobilske znamke, ki zagotovijo delovanje vašega avtomobila. Svoje delovanje na tem področju so nam pri Renaultu predstavili v štirih segmentih.

V prvem segmentu so nam predstavili Renaultovo znamko Motrio, ki proizvaja in dostavlja rezervne dele ter potrošni material, za vozila skoraj vseh znamk, ki so starejša od pet let. Ponujajo zajamčeno kakovostne dele, s standardiziranimi metodami vzdrževanja. Sprva so ponujali dele le za znamki Renault in Dacia, dandanes pa ponuja rezervne dele in potrošni material za 25 avtomobilskih znamk in 270 modelov vozil. Leta 2003 so pričeli še z razvojem servisne mreže in do danes odprli več kot 1.600 servisnih delavnic v 26 državah. Leta 2014 so pričeli z razvojem servisne mreže v regiji Adriatic ter do danes odprli že 15 Motrio servisov v Sloveniji, 19 na Hrvaškem, 25 v Srbiji, 4 v Bosni in Hercegovini in 2 v Makedoniji, število pa se stalno povečuje. Kako vsestranska je znamka Motrio dokazuje število proizvodov, ki jih ponujajo. Motorna olja, jermena, tekočine za vetrobranska stekla, pnevmatike, metlice brisalcev, zavorne diske, sklopke, hladilnike … Skupaj preko 7000 različnih proizvodov.

V drugem delu predstavitve, so nam pri Renaultu na primerih pokazali razliko med originalnim in ponarejenim delom. Šlo je za Renaultov program zaščite intelektualne lastnine znamk Renault in Dacia. Pod ponarejanje se šteje kakršnokoli nepooblaščeno prevzemanje oblike Renault znaka in logotipa F1 Renault team, nazivov imen Renault vozil ter kopiranje industrijskega dizajna, kot je videz vozila in vseh karoserijskih delov. Pogosta pri ponarejanju je izguba kvalitete in varnosti delov. Kot primer so nam pokazali original pokrov motorja ter oblikovno enak ponaredek. Prva razlika je bila v zaščiti kovine, ki je bila pri ponaredku mnogo tanjša ter bo tako mnogo prej začela rjaveti in razpadati. Druga pa v ojačitvah na spojih, ki v primeru nesreče preprečijo vstop pokrova motorja v kabino vozila. Se lahko strinjamo, da je vsaj slednje zelo pomembna lastnost, kajne? Na drugem primeru so nam pokazali zopet vizualno dober ponaredek sprednje maske, ki pa je bila narejena iz cenejše plastike, ki je za pešca veliko nevarnejša zaradi manjše prožnosti in večje krhkosti. Renault se na vseh carinskih prehodih “bojuje” s stalnim tokom prihajajočih ponaredkov iz Kitajske in Tajvana. Zato izvajajo šolanje carinskih uslužbencev in zaposlenih, ki izvajajo tržni nadzor za učinkovito prepoznavanje ponaredkov na terenu.
Kako prepoznati ponarejene izdelke? Renault vse svoje izdelke zapakira v rjavo ali belo škatlo z unikatnim potiskom. Na sami škatli tudi nikoli ne piše kaj je v škatli. Opremljene so le s posebno kodo.

Ker smo v 21 stoletju in se digitalizira skoraj vsak aspekt naših življenj, je čas za digitalizacijo področja vzdrževanja vozil. S storitvijo »Spletna ponudba« postopek vzdrževanja naredijo bolj praktičen, hitrejši, enostavnejši, pregleden in neobvezujoč. »Spletna ponudba« je spletno orodje, ki stranki zagotavlja preprost in pregleden vpogled v stroške servisa. Z unikatno identifikacijsko VIN številko vozila, lastniku omogoči izračun stroška naslednjega servisa. Na spletni strani izberete servisni poseg ki ga želite opraviti, vpišete VIN številko, datum prve registracije in število prevoženih kilometrov, ter tako pridobite neobvezujočo ponudbo z izračunom stroška. Če vam ponudba odgovarja, zaključite postopek s takojšnjo rezervacijo termina na pooblaščenem servisu. Ponudbo lahko izkoristite v roku 30 dni.

Na samem servisu vas je do sedaj čakal kupček papirnatih obrazcev, ki pa se bodo v kratkem spremenili v tablični računalnik. Tako vam bo lahko servisni svetovalec takoj ob vašem avtomobilu pripravil ponudbo vzdrževanja, opravil pregled morebitnih poškodb na vozilu in zapisal pomembne zaznamke.

Preko spletnega orodja »Spletna ponudba« pa imate na voljo tudi paketne ponudbe, ki zavzema veliko izbiro nadomestnih delov in servisnih storitev. Kakor vse paketne ponudbe pa so tudi tu na voljo akcijske ponudbe, ki so lahko za lastnike tudi ugodnejše.

Na zadnji izmed štirih predstavitev so nam predstavili še Renaultovo podporo skozi celoten življenjski cikel avtomobila. Za svoje in avtomobile ostalih znamk ponujajo čim bolj prilagojene rešitve za vzdrževanje rabljenih vozil.

Podaljšano Jamstvo je ugodnost, ki je Renault ponuja pri nakupu novega vozila oziroma do starosti enega leta, in sicer jamstvo do šestega leta starosti ali 200.000 prevoženih kilometrov.

Pogodba o vzdrževanju je Renaultova nagrada kupcu, če se zaveže, da bo servise opravljal pri pooblaščenem serviserju. Tako so cene rednih servisov 15% ugodnejše. Paketi se imenujejo »Full service«, »Zen« in »My revision«.

Renault ponudba s fiksnimi cenami zajema vgradnjo originalnih nadomestnih delov Renault ter delo po fiksnih cenah.

Za vozila kupljena preko Renault Selecton, pa vam Renault preko programa vzdrževanja rabljenih vozil, ponuja pogodbo o vzdrževanju, ne glede na znamko vozila, starost in število prevoženih kilometrov. Tako se lažje zaščitite pred nepredvidljivimi stroški in prihranite z originalnimi deli ali deli znamke Motrio.

Lastniki Renault vozila, ki je starejše od 5 let pa se lahko včlanite v program »Zvesto na cesto«, ki vam zagotavlja ugodnost z 10% popustom na katerokoli ponudbo vzdrževanja.

Po izčrpnih delavnicah so nas še počastili z večerjo in degustacijo odličnih istrskih vin Benvenuti ter ogled in degustacijo olivih olj na posestvu Chiavalon. Skratka, Renault nam je dodobra predstavil tako svoj poprodajni program, kakor prelepo Istro.