Slovaška uspešno za nami!

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Ta konec tedna, 26. – 28. april 2013, se je pričelo Slovensko državno krožno-hitrostno prvenstvo in pokal LEMA GP na priljubljenem slovaškem dirkališču Slovakiaring. Prvič je naše državno prvenstvo potekalo isti konec tedna skupaj s Svetovnim prvenstvom turnih avtomobilov – WTCC, za kar je potrebno pohvaliti tudi krovno zvezo AŠ 2005 in Draga Božiča. Največ […]

Ta konec tedna, 26. – 28. april 2013, se je pričelo Slovensko državno krožno-hitrostno prvenstvo in pokal LEMA GP na priljubljenem slovaškem dirkališču Slovakiaring. Prvič je naše državno prvenstvo potekalo isti konec tedna skupaj s Svetovnim prvenstvom turnih avtomobilov – WTCC, za kar je potrebno pohvaliti tudi krovno zvezo AŠ 2005 in Draga Božiča.

Največ bojev je bilo seveda v LEMA GP pokalu kjer so za presenečenje kraljevali mladinci in novinci. Že na sobotni dirki se je na prvo mesto zavihtel Metod Počkaj, ki je presedel z močnejšega volkswagen beetla v ta majhen, a okreten in zanimiv dirkalnik fiat grande punto. Na stopničkah sta mu družbo delala Andro Pertot in Klemen Popit.

pertot lema gp 2013 slovakiaring

Na drugi, nedeljski, dirki je tretjeuvrščeni Popit unovčil dobro začeto pot in zmagal pred Trčkom in Lodijem. Klemen se je sicer odlično že izkazal tudi na zimskih testiranjih, ki jih je organizirala krovna zveza.

Slovakiaring, 1. dirka LEMA GP 2013:
1. Metod Počkaj
2. Andro Pertot
3. Klemen Popit
4. Matthias Lodi
5. Andrej Makarovič
6. Tomaž Trček
7. Aleš Bužga
8. David Šuster 

Slovakiaring, 2. dirka LEMA GP 2013:
1. Klemen Popit
2. Tomaž Trček
3. Matthias Lodi
4. Andro Pertot
5. Andrej Makarovič
6. Metod Počkaj
7. Aleš Bužga
8. David Šuster

Med močnejšimi dirkači je prvo dirko kraljeval Zoran Poglajen s povsem novim pokalnim renault cliom RS, ki ga prav tako pripravlja moštvo LEMA. Suvereno je zmagal dirko, kljub temu, da se časi še lahko izboljšajo do ponovne avgustovske dirke na Slovakiaringu. Poglajen je na drugi dirki ostal brez točk, saj se je soočal s težavami na sklopki, zato je dirko suvereno dobil Maj Virant s starejšim pokalnim renault cliom. Dobro se je odrezal tudi Željko Čumurdžić s tretjim Leminim pokalnim cliom.

Točkovanje KHD DP SLO in LEMA GP 2013:
1. POPIT Klemen, LEMA Racing
2. PERTOT Andro, LEMA Racing
3. TRČEK Tomaž, Autosport Jazon

Naslednja dirka sezone bo med 11. in 12. majem potekala na avstrijskem dirkališču Red Bull Ring. Del moštva LEMA pa se bo mudil v Imoli na prvi dirki Eurocup Clio s hrvaškima voznikoma Ivanom Puličem in Nikom Belohradskim.