Mondeo z do 8% manjšimi izpusti

Aktualno

Ford je napovedal izboljšane različice Mondea, pri katerih bodo izpusti CO2 zmanjšani za do osem odstotkov, obenem pa bodo navduševali z manjšo porabo goriva, bogatejšo paleto opreme in zelo konkurenčnimi cenami. Na posameznih trgih bodo modeli, opremljeni z najbolje prodajanim 2,0-litrskim dizelskim motorjem Duratorq, delovali z izpusti CO2 od samo 119 g/km naprej – izpusti […]

Ford je napovedal izboljšane različice Mondea, pri katerih bodo izpusti CO2 zmanjšani za do osem odstotkov, obenem pa bodo navduševali z manjšo porabo goriva, bogatejšo paleto opreme in zelo konkurenčnimi cenami.

Na posameznih trgih bodo modeli, opremljeni z najbolje prodajanim 2,0-litrskim dizelskim motorjem Duratorq, delovali z izpusti CO2 od samo 119 g/km naprej – izpusti bodo torej manjši za do 10 g/km. Ker je ta motor na voljo z zmogljivostjo do 122 kW (163 KM), bo Mondeo zdaj zagotovil več moči od vseh ključnih tekmecev z izpusti pod 120 g/km. Poraba goriva je s 4,9 l/100 km zmanjšana na 4,6 l/100 km.

Mondeo v takšni obliki se počasi poslavlja.

Mondeo v takšni obliki se počasi poslavlja.

Ford je napovedal tudi izboljšano paleto opreme, ki se bo razlikovala glede na trg, obenem pa bomo v celotni ponudbi različic poskrbeli za konkurenčne cene: 

  • Različica Poslovni paket Trend je na voljo s 16” in 17” platišči iz lahke zlitine in vključuje Sony avdio sistem, Bluetooth vmesnk z USB vtičnico, tempomat ter tipala za pomoč pri parkiranju.
  • TitaniumX je nov paket opreme, ki vključuje Windsor usnjene prevleke za minimalno doplačilo, gumb za zagon vozila Ford Power ter preostale lastnosti, ki povečujejo udobje in dodajo razkošno noto vozila. 

“To je najelegantnejši ter obenem najbolj praktičen in razkošen Mondeo, kar jih je Ford kadarkoli izdelal,” je povedal Roelant de Waard, podpredsednik za trženje, prodajo in storitve pri Fordu Evropa. “Ponudba serijske opreme, ki glede na trg vključuje različno paketno ponudbo zagotavlja izjemno vrednost vozila; v povezavi z varčnejšo porabo goriva in izjemno konkurenčno ceno bo Mondeo utrdil svoj vodilni položaj v avtomobilskem segmentu CD.”

Ford je izboljšal nastavitve Mondeovega 2,0-litrskega dizelskega motorja Duratorq in z optimizacijo aerodinamičnosti dosegel izpuste CO2 119 g/km pri limuzini in 120 g/km pri karavanu. Zmanjšanje bo kupcem Mondea omogočilo znatne prihranke v številnih evropskih državah z manjšim davkom za vozila z izpusti CO2 120 g/km ali manj.