SKYACTIV prejel nagrado

Aktualno

Mazda je prejela nagrado »Fleet World Honours« za inovativnost tehnologije SKYACTIV. Prevzem nagrade je potekal 11. maja 2011 v Kraljevem avtomobilskem klubu v Londonu. Britanska nagrada »Fleet World Honours« se letno podeljuje…

A07691F6-8193-11E0-B0DD-646066B94067Mazda je prejela nagrado »Fleet World Honours« za inovativnost tehnologije SKYACTIV. Prevzem nagrade je potekal 11. maja 2011 v Kraljevem avtomobilskem klubu v Londonu. Britanska nagrada »Fleet World Honours« se letno podeljuje avtomobilskim proizvajalcem, servisnim podjetjem in posameznikom za doseganje najvišje možne stopnje odličnosti po posameznih segmentih.

 
Prvi Mazdin avtomobil s tehnologijo SKYACTIV bo letos premierno predstavljen na septembrskem Mednarodnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu. Nova generacija uporablja tradicionalne tehnologije namesto dragih električnih in hibridnih sistemov kot učinkovito rešitev za naraščajoče cene goriv in strožje zahteve na področju izpustov škodljivih plinov v Evropi. Tehnologija SKYACTIV bo zagotavljala nižjo porabo goriva in manj emisij z izboljšano učinkovitostjo motorjev, uvedbo menjalnikov z manjšo maso, revolucionarnim  sistemom start-stop, lažjo in močnejšo karoserijo ter vrhunsko aerodinamiko. Tovrsten pristop avtomobilskega razvoja predstavlja preboj na področju kompresijskega razmerja motorjev in zunanjega dizajna, obenem pa ohranja glavno lastnost Mazdine filozofije Zoom-Zoom, to je užitek v vožnji.
 
Za doseganje tolikšnih izboljšav z uporabo obstoječe tehnologije je Mazda prejela nagrado »Fleet World Honours 2011« za področje inovativnosti. Ob predstavitvi je vodja ocenjevalne komisije in urednik britanske revije Fleet World Steve Moody dejal: »Uvedba te tehnologije ne bo pripomogla le k zmanjšanju porabe goriva in izpustov, temveč bodo rezultati Mazdine strategije trajnostnega razvoja Zoom-Zoom omogočali ekonomično in ekološko prijazno vožnjo tudi pri najbolj strastnih voznikih službenih vozil.« Christian Blank, Mazdin direktor evropskega voznega parka je ob tem dodal, da Mazda strankam voznih parkov že nudi avtomobile, ki zagotavljajo užitek v vožnji, nizke stroške najema in odličen ostanek vrednosti. »To se bo z uvedbo novih modelov s  tehnologijo SKYACTIV še izboljšalo in pritegnilo še več strank iz poslovnih krogov,« zaključuje Blank.
 
Skyactiv pa bo tudi že v novem CX-5? Več o tem >>tu<<.