Škoda Rapid zapolnjuje vrzel med Fabio in Octavio

Aktualno, Novosti

Škoda nadaljuje svojo modelsko ofenzivo. Samo nekaj mesecev po uvedbi malčka Citigo predstavlja češka avtomobilska znamka novo kompaktno limuzino – Rapid.Najmlajša modelska serija ima osrednji pomen za strategijo rasti, ki si jo je zadala družba.

Škoda nadaljuje svojo modelsko ofenzivo.
 

Samo nekaj mesecev po uvedbi malčka Citigo predstavlja češka avtomobilska znamka novo kompaktno limuzino – Rapid. Najmlajša modelska serija ima osrednji pomen za strategijo rasti, ki si jo je zadala družba. Uvedba na evropske trge bo potekala postopoma od jeseni 2012 naprej.

94A5B8D4-B9EB-11E1-9608-540A66B94067

Rapid se ponaša s prostornostjo, izrazitim dizajnom, odličnim razmerjem med ceno in vrednostjo, bogato varnostno opremo in varčnimi motorji. “S tem modelom postavljamo nova merila v segmentu kompaktnih limuzin: ŠKODA Rapid je prostoren, eleganten in hkrati cenovno dostopen avto za vso družino. Prepriča s pametnimi rešitvam, najsodobnejšo tehnologijo in izjemno gospodarnostjo. Skratka: je avto, ki omogoča mobilnost na prijeten, cenovno ugoden in okolju prijazen način. Pravi avto ob pravem času,” je dejal predsednik uprave družbe ŠKODA prof. dr. h.c. Winfried Vahland.

Rapid idealno zapolnjuje vrzel v modelski paleti med Fabio in Octavio, s čimer se uvršča v številčno močni segment kompaktnih vozil. Ta t. i. A-segment danes v svetovnem merilu predstavlja približno 36 odstotkov avtomobilskega trga. Več kot 42 odstotkov vozil tega segmenta je limuzin. Poznavalci ocenjujejo, da se bo prodaja vozil tega tipa do leta 2020 povečala za približno 50 odstotkov.

Rapid prvi v celoti razkriva novo oblikovalsko govorico 

Rapid je prvo serijsko vozilo češke znamke, ki v celoti sledi novi oblikovalski filozofiji.

Popolna razmerja, prečiščene površine in ostre linije ustvarjajo nadvse privlačno celostno podobo. Sprednji del na novo interpretira tradicionalne oblikovalske poteze znamke. Novi logotip je samozavestno nameščen na harmonično zaobljenem zaključku pokrova motornega prostora. Mreža hladilnika ima fin kromiran okvir in navpične lamele. Ob mreži hladilnika sta v obliki listov deteljice razporejeni enoti žarometov.

Čisto emocionalnost odraža tudi stranska oblika karoserije z dolgo medosno razdaljo in kupejevsko silhueto poudarja pa jo tornado linija, ki ustvarja jasno ločnico med svetlobo in sencami. Velik pokrov prtljažnika je izjemno funkcionalen, hkrati pa predstavlja markanten oblikovalski element. Za prepoznavnost zadnjega dela poleg zadnjih luči z značilno obliko črke C skrbi tudi novi logotip znamke.

78D14B6E-B9EB-11E1-AD52-540A66B94067Najnovejši model znamke prepriča s kompaktnimi dimenzijami (4,48 m dolžine in 1,7 m širine) in prostornostjo. Pametna kompaktna limuzina ponuja veliko prostora za pet potnikov in njihovo prtljago. Samoumevni del ponudbe so tudi številne druge pametne rešitve, odlično razmerje med ceno in vrednostjo ter bogata varnostna oprema. Kupci nove kompaktne limuzine se lahko odločajo med petimi bencinskimi motorji in dvema dizelskima motorjema.

Novinec znamke se bo javnosti prvič uradno predstavil na avtomobilskem salonu v Parizu. Ciljna skupina Rapida so predvsem družine, ki si želijo prostorno in cenovno dostopno prvo vozilo.