Skiro z električnim motorjem e-Kick

Zanimivosti

e-Kick prinaša novo izkušnjo mobilnosti s kombinacijo prevoznih sredstev, ki uporabniku omogoča, da povsem svobodno opravi zadnje kilometre svoje poti. e-Kick, ki je bil predstavilen 23. maja ob lansiranju novega športnega terenskega vozila Peugeot 3008, bosta Peugeot in Micro začela prodajati v zadnjem četrtletju leta 2016. Peugeot in Micro si delita vizijo izzivov mobilnosti v […]

e-Kick prinaša novo izkušnjo mobilnosti s kombinacijo prevoznih sredstev, ki uporabniku omogoča, da povsem svobodno opravi zadnje kilometre svoje poti. e-Kick, ki je bil predstavilen 23. maja ob lansiranju novega športnega terenskega vozila Peugeot 3008, bosta Peugeot in Micro začela prodajati v zadnjem četrtletju leta 2016.

Peugeot in Micro si delita vizijo izzivov mobilnosti v kontekstu, ko postaja dostop do mestnih središč čedalje bolj omejen. Peugeot in Micro, ki imata bogato znanje in si postavljata enako visoke zahteve z vidika kakovosti, sta se povezala in skupaj zasnovala e-Kick. To je skiro z električnim motorjem, ki nudi aktivno, tekočo in enostavno uporabo ter poskrbi za optimalno gibanje po mestu glede na okoliščine in želje.

Kompakten skiro e-Kick, ki tehta zgolj 8,5 kg, uvaja več pomembnih inovacij:

  • električni pomožni motor “Motion Control”, ki so ga razvili pri družbi Micro. Ta naprava, ki je odlično vgrajena v pod (litij-ionski akumulator) in zadnje kolo (motor), prilagaja pomoč pri vožnji skladno z uporabnikovimi navodili in nudi 12 kilometrov avtonomije. Omogoča potovanje s hitrostjo do 25 km/h in ima za dodatno varnost poleg klasične zavore vgrajeno tudi motorno zavoro, ki med svojo aktivnostjo polni akumulator.
  • “vodilo”, ki ga je zasnoval oblikovalski studio Peugeot Design Lab, je estetsko in priročno obenem. Mehanizmi mu omogočajo preprosto zlaganje v nekaj sekundah in prevažanje na enem kolesu, da skiroja e-Kick ni treba nositi.

Skiro e-Kick je namenjen kupcem, ki iščejo dodatne rešitve za mobilnost, s katerimi bi dopolnilni svoj avtomobil. Priključna postaja (dockstation) omogoča, da uporabnik pospravi e-Kick v prtljažnik novega športnega terenskega vozila Peugeot 3008, hkrati pa zagotavlja polnjenje akumulatorja, čim voznik zažene motor. Zunaj avtomobila se skiro napolni v približno eni uri, ko ga uporabnik priključi v klasično gospodinjsko električno vtičnico.