Več kot devet milijonov prodanih Toyotinih hibridov po vsem svetu

Poslovno

Toyota je s ponosom objavila, da je skupna globalna prodaja njihovih hibridnih vozil 30. aprila 2016 dosegla številko 9,014 milijona in tako presegla devet milijonov vozil. Za zadnji milijonski mejnik so potrebovali samo devet mesecev. Po njihovem mnenju imajo okolju prijazna vozila opazen pozitiven učinek, samo če jih uporablja veliko ljudi, zato si pri Toyoti […]

Toyota je s ponosom objavila, da je skupna globalna prodaja njihovih hibridnih vozil 30. aprila 2016 dosegla številko 9,014 milijona in tako presegla devet milijonov vozil. Za zadnji milijonski mejnik so potrebovali samo devet mesecev.

Po njihovem mnenju imajo okolju prijazna vozila opazen pozitiven učinek, samo če jih uporablja veliko ljudi, zato si pri Toyoti prizadevajo spodbujati množično uporabo hibridnih vozil po vsem svetu.

V letu 2015 so pri Toyoti v ponudbo dodali hibridno različico priljubljenega kombija Siente in začeli prodajati najnovejšo različico hibridne ikone, Prius četrte generacije. Onkraj luže na Kitajskem je Toyota predstavila hibridna modela Corollo in Levin (s tam izdelanim hibridnim sistemom), v svojo rastočo ponudbo hibridov pa so dodali tudi hibridni model RAV4. Od konca aprila 2016 Toyota ponuja 33 različnih hibridnih osebnih avtomobilov in en model priključnega hibrida v več kot 90 državah in regijah.

Oktobra lani so pri Toyoti najavili Okoljevarstveni izziv 2050, v okviru katerega si bodo prizadevali premagati izzive, s katerimi bi čim bolj zmanjšali negativne učinke avtomobilov na globalno okolje in prispevali k nastanku trajnostne družbe. To nalogo želijo izpolniti tudi s širjenjem ponudbe hibridnih vozil, do leta 2020 želijo namreč doseči letno prodajo 1,5 milijona vozil oziroma skupno prodajo 15 milijonov vozil.

Toyota je avgusta 1997 začela prodajo modela Coaster Hybrid EV, decembra istega leta pa je na trg vstopil še Prius — prvi hibridni osebni avtomobil serijske proizvodnje na svetu. Odtlej so Toyotina hibridna vozila deležna neznanske podpore potrošnikov po vsem svetu.

Hibridne tehnologije, ki zajemajo vse sestavne tehnologije, nujne za razvoj okolju prijaznih avtomobilov, in omogočajo uporabo različnih kombinacij goriv, pri Toyoti izpostavljajo kot ključne okoljevarstvene tehnologije 21. stoletja. Zato bodo pri Toyoti nadaljevali z izboljšavami zmogljivosti, zmanjševanjem stroškov in širitvijo ponudbe izdelkov, da bi ustvarili vozila, ki jih bodo potrošniki še bolj vzljubili.