Sébastien Loeb se bo lotil nove pustolovščine

Avtomobilizem, Reli, Šport

Devetkratni svetovni reli prvak s Citroënom, Sébastien Loeb je tudi eden izmed najbolj eklektičnih voznikov v zgodovini avtomobilskega športa. Med preizkušnje, ki se jih je lotil ta genij za volanom, prištevamo 24 ur Le Mansa, F1, GT, Pikes Peak in seveda WTCC. Za naslednji izziv si je Sébastien Loeb zadal napad na reli Dakar in […]

Devetkratni svetovni reli prvak s Citroënom, Sébastien Loeb je tudi eden izmed najbolj eklektičnih voznikov v zgodovini avtomobilskega športa. Med preizkušnje, ki se jih je lotil ta genij za volanom, prištevamo 24 ur Le Mansa, F1, GT, Pikes Peak in seveda WTCC. Za naslednji izziv si je Sébastien Loeb zadal napad na reli Dakar in to v spremstvu svojega zvestega sovoznika Daniela Eleno z ekipo Peugeot Sport. Alzačan bo kot zvesti ambasador skupine PSA Peugeot Citroën prešel od rdečih k modrim in tako začel z novim poglavjem.

Loeb bo nastopil na reliju Dakar

Loeb bo nastopil na reliju Dakar

“Zdaj sicer obračam novo stran svoje zgodbe, vendar si želim za vedno zapomniti, da sem s Citroënom uspešno sodeloval na prvenstvih WRC in WTCC ,” je izjavil Sébastien Loeb. “Poleg številk in rekordov smo skupaj preživeli zares veličastne trenutke v človeški zgodovini. Skoraj ne morem verjeti, da je bila večina članov te neverjetne ekipe z nami že pred petnajstimi leti! Pogrešal bom njihovo neomajno željo po zmagi in brezmejno motivacijo, vendar pa ne odhajam daleč proč … Še naprej ostajam s skupino PSA Peugeot Citroën in lotil se bom novega izziva.”

Po dirki Pikes Peak bo Loeb ponovno sedel za volan Peugeotovega dirkalnika

Po dirki Pikes Peak bo Loeb ponovno sedel za volan Peugeotovega dirkalnika

“V zadnjih petnajstih letih sta Sébastien Loeb in Citroën skupaj pisala povsem neverjetno poglavje zgodovine. To je bila prava epopeja, ki bo za venomer zaznamovala avtomobilski šport. Zahvaljujemo se mu za njegove zmage, naslove in rekorde, ki so prispevali k prenovi blagovne znamke in njenem mednarodnem slovesu,” je poudarila Linda Jackson. “Sébastien se zdaj podaja v novo avanturo, z drugo blagovno znamko naše skupine. Želimo jima veliko skupnega uspeha od prihodnjega Dakarja dalje.”