SEA Electric uspešno prodira na evropski trg

Novosti, Zanimivosti

Vodilni električni sistem za tovornjake in ostala gospodarska vozila

Skrb za naravo in okolje postaja vedno pomembnejša pri odločitvah o nakupu vozila. Podobno razmišljajo tudi v Sea Electric, avstralskem podjetju, ki se je v dveh letih s svojimi električnimi baterijami za tovornjake in kombije razširilo že skoraj po vsem svetu.

Avstralsko vodilno programsko in tehnološko podjetje Sea Electric s svojim skrbno dodelanim in dovršenim električnim sistemom končno vstopa tudi na evropski trg. Po uspešnih prodorih na domači in novozelandski trg so pred nekaj meseci uspešno začeli poslovno pot v Ameriki, zdaj pa svoje prostore odpirajo tudi na Dunaju.

Naložba za čistejšo in cenejšo prihodnost

V času, ko se industrija vedno bolj zaveda onesnaženosti okolja in želi doprinesti k čistejšemu zraku, ponujajo edinstveno tehnologijo za gospodarska in dostavna vozila. Razvili so sedem različnih inovativnih sistemov SEA-Drive® power-system, s katerim lahko nadomestite dizelske motorje manjših in večjih gospodarskih vozil, od dostavnih kombijev do tovornjakov (55,000lb). Sistem z električnima baterijama deluje na podlagi patentirane računalniške tehnologije. Njihove motorje uporabljajo pomembna mednarodna podjetja po vsem svetu.

Sodelovanje podpisali z Ikeo in DHL

V Avstraliji so s Sea Electric sodelovanje že sklenila močna evropska podjetja, kot sta DHL in Ikea, prvo evropsko licenčno sodelovanje pa so že podpisali z največjim nemškim proizvajalcem tovornjakov za odvoz smeti. Za dostavna vozila in občinske prevozne storitve, kot sta pošta in odvoz smeti, so namreč razvili napredno pogonsko tehnologijo z največjo energetsko učinkovitostjo ter enostavnim in priročnim načinom polnjenja. Številna križišča v mestih dodatno pripomorejo k varčevanju z energijo, saj ustavljanje in speljevanje baterijo polnita (regenerativno zaviranje). Gospodarska in dostavna vozila na električni pogon predstavljajo zeleno rešitev za mesta, ki se soočajo s preobremenjenostjo prometa ali stremijo k izboljšanju življenja občanov.

Enostavno polnjenje na poti ali v bazi

Električni baterijski sistem SEA-Drive® se popolnoma napolni v roku 4-6 ur in je zato popoln za gospodarska in dostavna vozila večjih evropskih mest, ki so še vedno dovolj majhna za dostavo na razdalji do 350 km.  In odveč so skrbi, kje na hitro napolniti vozilo med vožnjo. Za razliko od ostalih električnih vozil imajo vsi sistemi SEA-Drive® možnost polnjenja s prenosnim 22kW polnilcem v katerikoli 3-fazni vtičnici. Predstavljajo torej idealno rešitev za dostavo v urbanih mestih, kjer se vozilo vrača v bazo in se lahko baterija čez noč popolnoma napolni.

Za zeleno okolje brez škodljivih izpustov

Tony Fairweather, izvršni direktor podjetja Sea Electric verjame, da bodo sistem učinkovite urbane e-mobilnosti posvojila tudi evropska mesta in tako prispevala k reševanju okoljske preobremenjenosti. »Sistem Sea Electric je idealna rešitev za mesta, ki se zavedno in zavestno pripravljajo na okoljske cone. Tam bo namreč prepovedana uporaba vozil s škodljivimi emisijami, zato je prav, da se ministrstva in občine čimprej začnejo zavedati pomena uporabe električnih baterij oz. motorjev. Raziskave namreč kažejo, da bodo vozila na fosilna goriva izginila iz mest do leta 2050, uporaba električnih tovornjakov pa naj bi narasla že do 2025.«

Enostavna namestitev in nadgradnja sistema

Naraščajoče povpraševanje po naravi prijaznem prevozu, vladna podpora za nakup električnih avtomobilov in izboljšana infrastruktura za polnjenje odpirajo nove priložnosti za okoljske in odmevne tehnološke napredke. Tehnologija energetskih sistemov SEA Electric zaradi učinkovitih in enostavnih namestitvenih postopkov omogoča nadgradnjo in razvoj strojne opreme vsakega vgrajenega podsistema. Nobenega dvoma ni, da ima SEA Electric tehnologijo in poslovni model, ki izpolnjuje zahteve v prehodu na električni sistem, saj imajo popoln paket za skoraj vsako gospodarsko vozilo.