S proizvodnega traku je zapeljal Opel Vivaro z zaporedno številko 750.000

Zanimivosti

Od uvedbe modela leta 2001 je Opel Vivaro eden najbolj priljubljenih dostavnikov v svojem segmentu (do 2,9 tone skupne dovoljene mase, razred D med dostavniki). V proizvodnem obratu družbe Opel/Vauxhall v Lutonu (VB) so dosegli nov mejnik v zgodovini, saj je s proizvodnega traku zapeljal Vivaro z zaporedno številko 750.000. Vivaro je Oplovo najbolje prodajano lahko […]

Od uvedbe modela leta 2001 je Opel Vivaro eden najbolj priljubljenih dostavnikov v svojem segmentu (do 2,9 tone skupne dovoljene mase, razred D med dostavniki).

V proizvodnem obratu družbe Opel/Vauxhall v Lutonu (VB) so dosegli nov mejnik v zgodovini, saj je s proizvodnega traku zapeljal Vivaro z zaporedno številko 750.000.

Opel-Vivaro_750000

Vivaro je Oplovo najbolje prodajano lahko gospodarsko. Imel je pomembno vlogo pri Oplovem osupljivem povratku v ta segment in 2015 je bilo rekordno leto: prodaja Vivara se je povečala za 38 odstotkov, obenem je Vivaro zabeležil največji delež na trgu in v segmentu po uvedbi leta 2001. Tudi v Sloveniji je Vivaro najbolje prodajano Oplovo lahko gospodarsko vozilo, katerega letna prodaja se giblje na ravni 300 vozil.

Pomembna Vivarova prednost je njegova vsestranskost z nešteto konfiguracij, saj je na voljo kot furgon, kombi in dostavnik z dvojno kabino, pa tudi kot platforma za različne posebne nadgradnje. Obenem Vivaro funkcionalnost gospodarskega vozila združuje s prednostmi pisarne na kolesih ter oblikovanjem in udobjem osebnega avtomobila.

Leta 2015 pa ni bil izjemno uspešen samo Vivaro

Opel/Vauxhall je lani zabeležil prodajo več kot 100.000 gospodarskih vozil, kar pomeni rast za 24 odstotkov v primerjavi z letom 2014, znatno več, kot je s povečanjem za devet odstotkov znašalo povprečje trga. Zelo priljubljena sta bila tudi Vivarova bližnja sorodnika med lahkimi gospodarskimi vozili Movano in Combo s povečanjem prodaje za 27 in 12 odstotkov. Movano je uspešno sledil Vivarovemu zgledu in je dosegel največji tržni delež, največji delež v segmentu in največjo prodajo od uvedbe leta 1998.