Prihaja končno novi Seat Toledo

Aktualno, Novosti

Kot smo že pisali marca o konceptu je sedaj postalo jasno, prihaja novi Toledo. Nova limuzina se poslužuje recepta, ki je prinesel uspeh že njenemu predhodniku. Seat je doslej izdelal več kot 860.000 primerkov Toleda prvih dveh generacij.

Kot smo že pisali marca o konceptu je sedaj postalo jasno, prihaja novi Toledo.
 

Nova limuzina se poslužuje recepta, ki je prinesel uspeh že njenemu predhodniku. Seat je doslej izdelal več kot 860.000 primerkov Toleda prvih dveh generacij.

58C3B01E-C0E9-11E1-97AF-C33F65B94067

V celoti na novo razviti Toledo bo od sredine novembra najprej na voljo kupcem v Španiji in na Portugalskem, od leta 2013 pa tudi na drugih evropskih trgih. Med njegove najpomemb­nej­še trge sodijo poleg Španije še Nemčija, Mehika in Turčija.

Novi Toledo je v vseh pogledih odrasel avtomobil: v dolžino meri 4,48 metra in je torej štiri centimetre daljši od predhodnika iz leta 2004. Za razliko od Toleda II, ki je imel klasični pokrov prtljažnika, je najnovejši predstavnik te modelske serije opremljen z velikim zadnjim pokrovom, ki se visoko odpira. Sorazmerno dolga medosna razdalja 2.602 milimetra (dobrih 80 milimetrov več kot pri Toledu II) omogoča občutek prostornosti in to, da imajo vsi potniki dovolj prostora za noge.

Izčiščen dizajn z eleganco

Trup novega Toleda je krepak in čvrst, z jasno in natančno začrtanimi površinami, linijami in robovi. Široki, oglati žarometi so element aktualne oblikovalske filozofije znamke SEAT. Skupaj s trapezasto, zelo nizko mrežo hladilnika, spodnjo odprtino za dovod zraka in vodoravnimi zadnjimi lučmi ustvarjajo vtis večje širine vozila.

Oblikovalci so dodatno mero elegance vključili tudi v strešno linijo: ta se v elegantnem loku pne do širokega C-stebrička, ki se dviga neposredno iz zadnjega boka. Položno zadnje steklo daje novemu SEAT Toledu kupejevski pridih – a prilagodljivost in funkcionalnost vozila zato prav nič ne trpita.

4E570BF8-C0E9-11E1-A0AF-C33F65B94067

Najsodobnejši agregati, vzorna učinkovitost

Toledo je popolnoma nov model, za katerega se uporabljajo najsodobnejši motorji iz koncer­na Volkswagen. Na vrhu ponudbe so visokoučinkovita bencinska motorja TSI s prostornino 1,2 oz. 1,4 litra ter motor 1.6 TDI s tehnologijo skupnega voda. 7-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko (DSG) je na voljo v kombinaciji z močnejšim od obeh bencinskih motorjev. Bencinski motorji razvijejo moč od 55 kW (75 KM) do 90 kW (122 KM); različica Ecomotive blesti z nizko emisijo CO2, ki znaša 116 g/km. Tudi pri dizelskem motorju TDI – ki iz 1,6-litrske gibne prostornine razvije moč 77 kW (105 KM) – je na voljo različica Ecomotive z emisijo CO2 samo 104 g/km. V letu 2013 bo SEAT v paleto dizelskih motorjev za Toledo vključil še motor TDI z močjo 66 kW (90 KM).

Dobra oprema že v serijski ponudbi

V serijski paket varnostne opreme so pri vseh izvedbah SEAT Toleda vključeni voznikova in sovoznikova čelna varnostna blazina, stranski varnostni blazini spredaj ter varnostni blazini za glavo in prsni koš. Tovarniško so v osnovni model vgrajeni tudi centralno zaklepanje, deljivo zložljiva zadnja sedežna klop in električni pomik sprednjih stekel. S še bogatejšo ponudbo komfortne opreme in stilističnih elementov pa bosta kupce prepričala paketa opreme Reference in Style.