Pnevmatika Eagle F1 Asymmetric 3 (najboljša zavorna pot)

Novosti

Na ženevskem avtomobilskem sejmu 2016 Goodyear razstavlja najnovejšo letno pnevmatiko Eagle F1 Asymmetric 3, ki voznikom pomaga pri zagotavljanju boljšega nadzora nad vozilom in jim hkrati omogoča užitek v vožnji. Rezultati neodvisnega testa TÜV Süd (225/45 R17 91Y) so pokazali, da je pnevmatika prepričljiva zmagovalka pri zaviranju tako na suhih kot tudi mokrih cestah. Glede na […]

Na ženevskem avtomobilskem sejmu 2016 Goodyear razstavlja najnovejšo letno pnevmatiko Eagle F1 Asymmetric 3, ki voznikom pomaga pri zagotavljanju boljšega nadzora nad vozilom in jim hkrati omogoča užitek v vožnji.

Rezultati neodvisnega testa TÜV Süd (225/45 R17 91Y) so pokazali, da je pnevmatika prepričljiva zmagovalka pri zaviranju tako na suhih kot tudi mokrih cestah. Glede na povprečno zmogljivost treh konkurenčnih pnevmatik je zavorna pot na suhi površini krajša za 1,3 metra, na mokri podlagi pa kar za 2,6 metra, hkrati pa je pnevmatika na mokrih cestah za 4 % bolj vodljiva.

Krajšo zavorno pot omogoča nova tehnologija aktivnega zaviranja »Active Braking Technology«, ki poskrbi za povečano naležno površino in boljši oprijem pri zaviranju, pomemben doprinos pa prinašata tudi nova zmes za boljši oprijem ter lepljiva smola, saj pnevmatiki dajeta čvrst oprijem. Zahvaljujoč novi tehnologiji Reinforced Construction je omenjena pnevmatika močnejša in lažja, kar izboljšuje njeno vodljivost in zmogljivost v ovinku, zmanjšuje obrabo ter povečuje izkoristek goriva. Rezultati omenjenega testa so pokazali tudi, da je kotalni upor pnevmatike za 10,9 % manjši od povprečja treh testiranih konkurenčnih pnevmatik, kar pomeni drugi najboljši rezultat v pogledu kotalnega upora med testiranimi znamkami.

Eagle F1 Asymmetric 3 v primerjavi z ostalimi vrhunskimi pnevmatikami na trgu odlikujejo tudi odlične lastnosti glede obrabe. Test neodvisne organizacije DEKRA je namreč dokazal, da Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 v primerjavi s povprečjem treh glavnih konkurenčnih pnevmatik omogoča kar 11.500 več prevoženih kilometrov oz. 31 % manjšo obrabo.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 dopolnjuje uspešno serijo pnevmatik Eagle, ki so namenjene vrhunskim vozilom in so s številnimi zmagami na različnih testih dokazale svojo prvorazrednost.

Nova pnevmatika Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 je na voljo v 41 dimenzijah, od 17 do 20 palcev, od marca 2016 dalje pa je v ponudbo vključena tudi večina ostalih dimenzij.