PEUGEOT 2008 DKR se vrača na tekmovanja s prvim nastopom na kitajskem reliju Silk Road

Avtomobilizem, Reli, Šport

PEUGEOT 2008 DKR bo konec avgusta nastopil na prvem tekmovanju po januarskem Dakarju. Na kitajski reli Silk Road (29. avgust – 11. september), ki bo potekal po nekaterih najznamenitejših cestah te države, sta prijavljena dva avtomobila. Pred ekipo Peugeot Total je čudovito potovanje skozi pokrajine države, ki danes za znamko predstavlja največji trg. Udeležba na […]

PEUGEOT 2008 DKR bo konec avgusta nastopil na prvem tekmovanju po januarskem Dakarju. Na kitajski reli Silk Road (29. avgust – 11. september), ki bo potekal po nekaterih najznamenitejših cestah te države, sta prijavljena dva avtomobila.

Pred ekipo Peugeot Total je čudovito potovanje skozi pokrajine države, ki danes za znamko predstavlja največji trg. Udeležba na dogodku, ki se je prvotno imenoval Veliki reli Kitajske, je eden od ključnih dogodkov v moštvenih pripravah na Dakar 2016. Avtomobila bosta v rokah dveh francoskih moštev, in sicer bodo v avtomobilih sedeli Stéphane Peterhansel/Jean-Paul Cottret ter Cyril Despres/David Castera, ki se že veselijo izzivov, s katerimi se bodo srečevali na zgodovinskem in zelo zahtevnem tekmovanju.

peu2

Hišni vzdevek za tehnične specifikacije obeh PEUGEOTOV 2008 DKR, ki bosta tekmovala na Kitajskem, je ‘2008 DKR 2015+’. Opremljena sta s številnimi izboljšavami, ki temeljijo na izkušnjah, pridobljenih januarja na Dakarju. Dakar je bil za Peugeot prva klasična terenska dirka po 25 letih. Najpomembnejše spremembe so bile narejene pri vzmetenju in motorju, vozili pa imata tudi nove pnevmatike Michelin, ki združujejo nadpovprečne zmogljivosti z manjšo maso ob nespremenjeno dobri trpežnosti.

Vozilo s temi tehničnimi specifikacijami je vmesna verzija, ki pomeni nekakšen predogled avtomobila za Dakar 2016. Vsebuje številne sestavne dele, ki so bili letos pred nekaj meseci že preizkušeni na različnih testiranjih v Maroku. Vendar se ekipa Peugeot Total dobro zaveda, da je to le približek dejanskim tekmovanjem, zato prijava dveh avtomobilov na kitajski reli Silk Road zaznamuje pomemben korak v razvojnem programu za PEUGEOT 2008 DKR. Medtem bo na drugi strani planeta Carlos Sainz zaposlen z izpopolnjevanjem vozila 2016 2008 DKR!

peu1

“Kitajski reli Silk Road bo pravzaprav pomanjšana generalka za Dakar,” je povedal 11-kratni zmagovalec Dakarja in novinec na reliju Silk Road, Stéphane Peterhansel. “Za nas je to velika priložnost, saj bo to najdaljši test, ki ga bomo izvedli, in lahko bomo posnemali urnik in pogoje, s katerimi se soočamo v Južni Ameriki. Nekatere ceste so si tudi precej podobne.”

Cyril Despres, ki je lani pri svojih štiridesetih obrnil nov list v svoji karieri, je prepričan, da mu bodo pridobljene izkušnje s Kitajskega pomagale pri privajanju na tekmovanje na štirih kolesih, potem ko je imel bleščečo kariero z motociklom, v kateri je med drugim osvojil tudi pet zmag na Dakarju. Zanj je to tudi priložnost, da se privadi dela s svojim novim sovoznikom, Davidom Castero, ki se mora ravno tako privaditi svoji novi vlogi …

“Še vedno se moram veliko naučiti o vožnji z avtomobilom na reliju Dakar, a David se mora naučiti še več,” ugotavlja Cyril Despres. “Po mojem je dobro, da si med seboj pomagava, saj se skupaj učiva. Morava rasti skupaj kot ekipa in zaupam v njegove sposobnosti.”