Petrol odprl nov bencinski servis

Aktualno

Petrol tudi letos sledi zastavljeni strategiji širjenja svoje razvejane mreže bencinskih servisov. Ta teden sta predsednik uprave družbe Petrol mag. Tomaž Berločnik in župan občine Pivka Robert Smrdelj uradno odprla nov bencinski servis v Pivki.

B1C708AC-4CA3-11E0-8D54-2C8D66B94067Ta teden sta predsednik uprave družbe Petrol mag. Tomaž Berločnik in župan občine Pivka Robert Smrdelj uradno odprla nov bencinski servis v Pivki, že 314 po vrsti v Sloveniji in 441 v širši regiji. Nov bencinski servis utrjuje Petrolovo ponudbo na Notranjskem, Pivki in okoliškim krajem pa ponuja bližnjo točko oskrbe z gorivi. Poleg naftnih derivatov je na njem možno kupiti tudi ekološki avtoplin (UNP – utekočinjen naftni plin).

 
Bencinski servis, zgrajen po najnovejših tehnoloških in okoljskih standardih, s svojim celotnim spremljajočim programom voznikom in ostalim uporabnikom ponuja vse, kar ti potrebujejo na poti. Obsega prodajalno, ki se razprostira na 90 m2, in omogoča hiter nakup trgovskega blaga, izdelkov za avtomobil in svežega peciva, torej vse, kar omogoča varno in zanesljivo vožnjo. Obenem servis ponuja tudi kotiček s ponudbo kave na poti, prodajalna pa je neposredno povezana z lokalom, ki ima zunanjo pokrito teraso. Na bencinskem servisu je na voljo avtopralnica in sesalnik za avtomobile, vozniki pa se lahko ustavijo na pripadajočih parkirnih mestih.
 
Družba Petrol že vrsto let pomaga lokalnim skupnostim in spodbuja višjo kakovost življenja. Skladno z načeli svojega delovanja je Župnijski Karitas Pivka podarila simbolni ček v vrednosti 2000 evrov. Prevzel ga je njihov predstavnik Marjan Škvarča, denar pa bodo porabili za nakup peči na palete za ogrevanje. Ob odprtju je predsednik uprave Petrola mag. Tomaž Berločnik dejal: »Bencinski servisi družbe Petrol že dolgo niso več samo postojanke za točenje goriva, temveč so počivališča in postajališča, kjer se lahko vozniki okrepčajo in vmes nakupijo vse nujne potrebščine. Bencinski servis v Pivki sodi med najbolje opremljene in najmodernejše Petrolove bencinske servise.«
 
Župan občine Pivka, Robert Smrdelj je ob tej priložnosti povedal: »V občini Pivka vedno pozdravljamo takšne pridobitve, ki poživijo naše regionalno gospodarstvo in dogajanje. Prepričan sem, da bo ponudba novega bencinskega servisa pozitivno vplivala ne samo na našo občino ampak tudi na širšo okolico.«
 
Poleg naftnih derivatov, ki jih je možno natočiti na treh točilnih otokih, je na bencinskem servisu možen tudi nakup ekološkega avtoplina – utekočinjenega naftnega plina za pogon vozil. Bencinski servis v Pivki je opremljen z ekološko in varnostno zaščito z zaprtim sistemom točenja goriva, ki vključuje vso najnovejšo merilno in identifikacijsko opremo. Tako je omogočeno pretakanje goriv brez nekontroliranega izpusta hlapov v ozračje. Bencinski servis v Pivki bo odprt od ponedeljka do sobote od 6. do 22. ure, ob nedeljah in praznikih pa od 7. do 21. ure.

Iztok Franko

Iztok Franko

Nekdanji urednik portala Avto.Over.Net deluje na področju avtomobilističnega novinarstva že vse od leta 2005. V svoji karieri je preizkusil že preko tisoč različnih avtomobilov. Najraje pa, kot pravi, sede v dirkalnike. V posebno čast si šteje, da je uspel dirkati proti asom svetovnega kova kot sta Fernando Alonso in Pedro De La Rosa... Trenutno živi in dela v Dubaju.

Sorodne vsebine