Adria Mobil cilja na zmage

Šport

Kolesarje ekipe Adria Mobil ste že lahko videli na prvih dirkah sezone, prav tako tudi njihova nova kolesa Specialized S-Works; vendar se spodobi imeti tudi uradno predstavitev in ta se je v teh dneh zgodila na sedežu podjetja ACH d.d. v Ljubljani.

CF9C358A-4BBF-11E0-A74B-2C8D66B94067Kolesarje ekipe Adria Mobil ste že lahko videli na prvih dirkah sezone, prav tako tudi njihova nova kolesa Specialized S-Works; vendar se spodobi imeti tudi uradno predstavitev in ta se je v teh dneh zgodila na sedežu podjetja ACH d.d. v Ljubljani.

 
Rdeča nit predstavitve kontinentalne ekipe Adria Mobil je bila številka pet, saj poteka peto leto odkar je Adria Mobil glavni pokrovitelj kluba. Ekipa bo v vseh pogledih najmočnejša v zadnjih letih, saj bo v rdeče-belih dresih vozilo veliko vrhunskih kolesarjev. Prav tako pa ima ekipa sedaj tudi najboljšo možno opremo – dirkali bodo na kolesih Specialized S-Works, enakim tistim, ki jih uporabljajo tudi Pro Tour ekipe.
 
V letošnjem letu bodo za Adrio Mobil nastopali Kristjan Fajt, Blaž Furdi (po treh letih znova nastopa za Adrio Mobil), Matej Gnezda (lani najvišje uvrščeni kolesar na lestvici UCI Europe Tour, ki nastopa za slovenski klub), Pavel Gorenc, Marco Haller (tretji na mladinskem SP 2009), Aljaž Hočevar, Blaž Jarc, Mitja Mahorič, Tomaž Nose, Primož Šegina in Jure Žagar. Trener Adrie Mobila Milan Eržen je izpostavil letošnjo homogenost ekipe in pomen Mitje Mahoriča, kot njegove desne roke na dirkah. V letošnjem letu je namreč prepovedana uporaba radijskih postaj, zato so izkušnje na cesti še toliko bolj pomembne. »Priprave na sezono smo zaradi dobrih pogojev maksimalno izkoristili, tako da so fantje dobro pripravljeni. Na vseh dirkah gremo na zmago. Glavni cilji sezone so čim višja uvrstitev ekipe na lestvici UCI ter generalni plasma na dirki Po Sloveniji.« je še dodal Milan Eržen.