Pet Volvov prejelo IIHS Top Safety Pick nagrado

Aktualno

Nagrada Top Safety Pick 2012 inštituta Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) je potrdila Volva v avtomobilski varnosti. Nagrado prejmejo avtomobili, ki najbolje varujejo potnike v čelnem in stranskem trku in trku od zadaj, ter pri prekucevanju…

Nagrada Top Safety Pick 2012 inštituta Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) je potrdila Volva v avtomobilski varnosti.

 
2C956B20-2D43-11E1-AA2F-898366B94067Nagrado prejmejo avtomobili, ki najbolje varujejo potnike v čelnem in stranskem trku in trku od zadaj, ter pri prekucevanju avtomobila. Nagrado je prejelo kar pet Volvo modelov: C30, S60, S80, XC60 in XC90. Volvo je edini evropski proizvajalec luksuznih avtomobilov, ki je to leto prejel nagrado. 
 
“Možnost, da boste udeleženi v prometni nesreči ali pa da se boste v njej poškodovali se je pri novih Volvovih modelih zmanjšala kar za dve tretjini v primerjavi z modelom iz leta 1970. Sledimo svoji viziji, ki nam narekuje, da do leta 2020 ustvarimo avto, v katerem se ne bo nihče resno poškodoval ali celo umrl,” pravi Thomas Broberg, Višji varnostni svetovalec pri Volvu.
 
inset

IIHS Top Safety Pick temelji na rezultatih štirih scenarijev avtomobilske nesreče:

• Ocene čelnega trka temeljijo na rezultatih čelnega trka pri 64 km/h.
• Ocene stranskega trka temeljijo na rezultatih trka, pri katerem v vozilo udari objekt s hitrostjo 51 km/h. Objekt predstavlja sprednji del pickup vozila ali SUV vozila. 
• Za dobre rezultate pri testu prevračanja mora streha vozila vzdržati štirikratno silo teže avtomobila preden se vdre za 12,7 cm. 
• Zaščita pri trku od zadaj se meri glede na silo, ki pri trku deluje na vrat testne lutke. Test simulira trk, pri katerem v zadnji del mirujočega vozila trči drugo vozilo s hitrostjo 32 km/h.