Odlična uvrstitev Mazde v poročilu TÜV

Aktualno

Mazda se je ponovno uvrstila med zmagovalce poročila TÜV 2012, ki ga na področju preverjanja kakovosti rabljenih vozil izvaja nemška zveza za tehnično kontrolo vozil. V vseh petih starostnih kategorijah so se različni Mazdini modeli uvrstili na…

Mazda se je ponovno uvrstila med zmagovalce poročila TÜV 2012, ki ga na področju preverjanja kakovosti rabljenih vozil izvaja nemška zveza za tehnično kontrolo vozil.

 
9ECD8E46-2BAB-11E1-A93B-898366B94067V vseh petih starostnih kategorijah so se različni Mazdini modeli uvrstili na lestvico desetih vozil z najmanj napakami. Odličen rezultat in uvrstitev na drugo mesto je v kategoriji avtomobilov starosti do treh let dosegla Mazda2, pri kateri so zabeležili kvoto pomanjkljivosti v višini 2,6 odstotka. Mazdin najmanjši model s tem ponovno potrjuje dobre rezultate poročil TÜV iz preteklih dveh let.
 
V isti kategoriji se je na lestvico desetih avtomobilov z najmanj napakami z uvrstitvijo na osmo mesto povzpela tudi Mazda3 s 3,2-odstotka napak. Mazda2 in Mazda3 sta se dobro izkazali tudi v ostalih starostnih kategorijah. V kategoriji avtomobilov starosti do pet let sta tako zasedli šesto in deseto mesto, v kategoriji starosti do sedem let pa sta se uvrstili na šesto in sedmo mesto. Dokaz za odlično dolgoročno kakovost prestavlja tudi Mazda MX-5. Priljubljen dvosedežnik se je v razredu devetletnih avtomobilov uvrstil na šesto mesto, v kategoriji enajstletnih vozil pa je zasedel peto mesto.
 
Poročilo TÜV se objavlja enkrat letno v nemški avtomobilski reviji Auto Bild in je izšlo 16. decembra 2011. Tokratno poročilo neodvisnih ocenjevalcev nemške zveze za tehnično kontrolo vozil analizira okoli osem milijonov tehničnih pregledov v obdobju med julijem 2010 in junijem 2011. Poročilo predstavlja pomembno orientacijsko pomoč pred nakupom rabljenega avtomobila in priznano dokazuje zanesljivost ter dolgoročno kakovost vozil.