Ford zagotovo še 2 leti v WRC-ju

Avtomobilizem, Šport, WRC

Ford, ki zadnjih osem let ne more do živega Citroenu v svetovnem prvenstvu relija, je potrdil, da ostaja v prvenstvu še dve leti. Dirkalnike bo še naprej pripravljajo britansko podjetje M-Sport. Fincu Jari Matti Latvali se bo kot drugi tovarniški…

Ford, ki zadnjih osem let v svetovnem prvenstvu relija ne more do živega Citroenu v točkovanju voznikov, je potrdil, da ostaja v prvenstvu še dve leti.

 
0A25C8EC-2A3B-11E1-9CC1-E0EF65B94067Dirkalnike bo še naprej pripravljajo britansko podjetje M-Sport. Fincu Jari Matti Latvali se bo kot drugi tovarniški voznik pridružil nekdanji svetovni prvak Norvežan Petter Solberg. Norvežan je bil pred Loebovo  vladavino zadnji svetovni prvak z dirkalnikom, ki nima francoske znamke – zmagal je sezono 2003 s Subaru Imprezo WRC.
 
Dirkalnik pri moštvu ostaja Fiesta WRC.
 
Ford je sicer s finskim voznikom Arijem Vatanenom nazadnje osvojil naslov svetovnega prvaka davnega leta 1981. V konstruktorskem točkovanju jim je šlo bolje, saj so zadnji naslov osvojili leta 2007, po tem pa primat ponovno prevzel Citroen.