Klasično hiter

Aktualno, Novosti

Pri Porscheju stavijo na svojo tradicionalno in klasično obliko praktično od samega nastanaka 911-ice, kar jim v bistvu nihče ne zameri. Vsaka nova devetsto enajstica je prodajni hit, seveda prodajana v manjših količinah. Z novim…

Pri Porscheju stavijo na svojo tradicionalno in klasično obliko praktično od samega nastanaka 911-ice, kar jim v bistvu nihče ne zameri. Vsaka nova devetsto enajstica je prodajni hit, seveda prodajana v manjših količinah. Z novim Porsche Turbo boste do 100 km/h pripotovali v pičlih 3,7 sekundah. Zanimiv podatek.

Zaradi potreb motorja so morali povečati odprtine za zajemanje zraka, kar posledično pripelje do bolj agresivne oblike. Zračne reže lahko najdete tudi zadaj na bokih. Spojler je seveda večji, zaradi česar se ne more “pospraviti” nikamor v prtljažnik. Širši koloteki pričajo, da avtomobil mora biti dobro “pribit” na cesto in tam tudi ostati pri najvišjih hitrostih.

Štiristo osemdeset konjskih moči (353 kW), stalni štirikolesni pogon in samodejni menjalnik poskrbijo za zabavo. Začenši pri motorju, ki je bokserski šestvaljnik prostornine 3,6 litra ter podkrepljen s turbinskim polnilnikom. Navora zmore 620 Nm pri vrtljajih med 1950 in 5000 na minuto. Samodejni menjalnik Tiptronic S poskrbi za hitro in tekoče prestavljanje. Pri takšni moči pride zelo prav stalni štirikolesni pogon, ki nenehno izračunava optimalno porazdeljevanje moči med prednjo in zadnjo osjo. Zmogljive ABS zavore premera 350 mm poskrbijo, da se Porsche zaustavi v trenutku, če želite si lahko omislite keramične zavore, ki so bolj odporne na visoko temperaturo pri divjanju skozi mesto. Končna hitrost je 311 km/h.

Cena je takšna kot mora biti – 133.603,00 evrov (32.064.720,00 SIT). Če ste tisti tip človeka, ki si lahko samo privošči pogled na takšen avtomobil, potem boste imeli možnost videti ga na bljižnjem Ženevskem avtosalonu. Če je prepoceni za vas, potem prosimo, da malo potrpite in počakate na prihod nove GT3.