Epica s šestavljnikom (!)

Aktualno, Novosti

Chevrolet bo predstavil na bližajočem se salonu v Ženevi novo Epico srednjega razreda. Nasledila bo manj znani model Evando, s seboj pa bo pripeljala na voljo dva šestvaljna bencinska motorja v kombinaciji s petstopenjskim ročnim…

Chevrolet bo predstavil na bližajočem se salonu v Ženevi novo Epico srednjega razreda. Nasledila bo manj znani model Evando, s seboj pa bo pripeljala na voljo dva šestvaljna bencinska motorja v kombinaciji s petstopenjskim ročnim ali s samodejnim menjalnikom. Pri nas od junija 2006.

Najprej se začne z veliko Chevrolejevo pentljo od koder potekajo linije avtomobila proti zadku. Luči so zajetne in agresivne na pogled, želijo si vsakega mimoidočega potrošnika, ki jih le bežno pogleda… kot ženska pohota. Sila preprosto in dolgočasno bočno linijo razbije ostro potegnjena črta od prednjega kolesa, preko kljuk do zadka avtomobila, kjer se popolnoma izgubi. Zadnje luči so izdelane po zadnji modi, z zanimivo grafiko. Ne manjka niti krom, ki je na kljukah,spredaj na maski in celo zadaj na prtljažniku (kot nova Opel Astra). Impresivne so tudi mere, saj s svojo predhodnico nima nič skupnega. V dolžino meri 4,8 metra in medosna razdalja 2,7 metra omogoča dovolj prostora tudi potnikom na zadnjih sedežih.

Pri Chevroleju bodo kupce najprej razvadili z dvema šestvaljnima bencinskima motorjema prostornine 2,0 ter 2,5 litra, ki bosta zagotovo poskrbela za odličen zvok. Manjši razvije 142 konjskih moči, ter večji brat 155 konjskih moči. Kasneje obljubljajo, da jima bo sledila še celotna družina novih dizelskih motorjev s tehnologijo skupnega voda. Po zaslugi majhne prostornine šestvaljnikov jima to omogoča lažjo prečno konfiguracijo.